Dziwny wykres
-
Kochane powiedzcie co robię nie tak...Jest to moj pierwszy cykl w którym mierzę temperaturę codziennie o 7 rano dopochwowo termometrem owulacyjnym microlife...Skoku temperaturki nie zauważyłam wiec jest to cykl bezowulacyjny??Przez cały cykl mam bardzo małe odchylenia temperaturki:( Może za krótko mierzę(do pojawienia sie sygnału)Rano zrobiłam test i zobaczyłam że po sygnale temperaturka dalej rośnie.To do kiedy mam mierzyc?? Jak wy robicie?? Dodam że śluz płodny był....
Poniżej mój wykres:
-
nick nieaktualnyPo pierwsze to nie jest żaden dziwny wykres!!!! temperaturę mierzysz w swoim pierwszym cyklu to ta jakiej podstawie sugerujesz że jest dziwny?!Temperaturę mierz do 2 piknięcia termometru przed wstaniem z łóżka nawet przed sikaniem o tej samej porze, jak zaśpisz i zmierzysz później tragedii nie ma ale staraj się być systematyczna. To że nie masz skoku temp to nie oznacza że nie nadejdzie jeszcze przy długich cyklach owulacja jest później u mnie ok 30 dnia cyklu. Co najważniejsze to że skok jest wcale do końca nie oznacza żę owulka na 100% była...
-
zdziwił mnie troche ten wykres bo cykle mam regularne co 28 dni. W tamtym miesiącu wykonywalam testy owulacyjne i wynik pozytywny wyszedl w 14 dniu(choć wiem że testy nie sa wyznacznikiem tego ze owulacja wystąpiła)Co do termometru to piszczy tylko raz po czym pomiar jest zakończony(chociaz temperatura niekiedy dalej rośnie)
-
nick nieaktualnyCykle bez owulacji zdarzają się lecz czasami skoku temperatury nie ma a owulacja jest więc tak czy inaczej test ciążowy trzeba na końcu zrobić. Mój pika 2 razy i dopiero po 2 razie zaznaczam temprature. Może po prostu mierz póki temp rośnie. powodzenia
-
nick nieaktualny
-
Nataszka 2200 - kuknęłam na Twój wykres ( ) i mam pytanie: jakim termometrem mierzysz? Czy pomiar jest dokładny do 2 miejsc po przecinku? Inny nie nadaje się niestety to prowadzenia wykresu, bo jest za mało dokładny i wykres może nie wykazywać tych drobnych różnic w temperaturze które są takie ważne.Insanity: doing the same thing over and over again and expecting different results. (anonim)
-