Endometrium
-
Witajcie Dziewczyny. Byłam dziś u gin. i powiedział mi, że mam pogrubione endometrium 13mm, mam 23dc,02.11. mam dostac @ (oby nie) i niewiem co o tym sądzić. Powiedział, że gdybym nie dostała miesiączki to mam do niego przyjsc.
Czy wiecie coś na temat endometrium i o jego grubości?
Wiadomość została wyedytowana przez moderatora forum. Proszę korzystać z opcji edytowania postów, a nie wklejać jeden pod drugimWiadomość wyedytowana przez moderatora forum: 22 lipca 2015, 18:41
-
nick nieaktualny
-
hmm, zdecydowanie nie jestem specjalistą ale na ostatniej wizycie mój gin mówił, że endometrium mam 11 mm i to jest OK do potencjalnego zagnieżdżenia się (aha, to był 12 dc)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2014, 19:58
"Nie miłuje się tego, czego wcale się nie zna. Jeśli się zaś miłuje to, co się zna, to ta miłość sprawia, iż można to poznać coraz lepiej i coraz pełniej"
/św. Augustyn/ -
nick nieaktualny
-
Witam mam pytanie co do wyników badań bo ic z tego niewiem usg miałam robione w 21dc oczywiście po owulacji którą miałam 16dc tak mi się wydaję.
moje wyniki to
trzon macicy w tyłozgięciu 8.02x5.09 endomerium 6.8 prawy jajnik 2.57x1.29 cm lewy 3.19x2.43 z pękniętym pęcherzykiem żółtkowym
czy może mi ktoś powiedzieć coś na temat tych wyników bo ja nic nierozumie. -