X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

Exacyl

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • lilia87 Debiutantka

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wykresy,pomiar temperatury nie jest mi obcy, bardzo dobrze poznałam swój organizm. Dzięki obserwacjom zaszłam w ciążę.
    Moja faza lutealna trwa 13 dni, aktualnie staramy się o kolejne dziecko i mam problem.
    Skok temperatury był ale wieczorem 11 doby wyższych temperatur zaczęłam krwawić, rano 12 doby fazy lutealnej zaczęłam silnie krwawić (1 tampon super na godzinę) gdy pojawiły się zawroty głowy pojechałam do swojego ginekologa a go nie było więc musiałam pojechać do jego znajomego i po zbadaniu mnie przepisał exacyl 3x2tabletki, po 4 tabletkach krwawienie ustało, dzisiaj miałam brać już 3x1 tabletka ale na takiej dawce krwawienie wraca....
    Jutro kontrola u mojego lekarza ale mam pytanie, jak może ten lek wpłynąć na mój bieżący cykl? Odpuścić starania w tym miesiącu czy nie bo nie wiem co się stało z moją fazą lutealną bo od lat trwała 13 dni....

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ