Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

Exacyl

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • lilia87 Debiutantka

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wykresy,pomiar temperatury nie jest mi obcy, bardzo dobrze poznałam swój organizm. Dzięki obserwacjom zaszłam w ciążę.
    Moja faza lutealna trwa 13 dni, aktualnie staramy się o kolejne dziecko i mam problem.
    Skok temperatury był ale wieczorem 11 doby wyższych temperatur zaczęłam krwawić, rano 12 doby fazy lutealnej zaczęłam silnie krwawić (1 tampon super na godzinę) gdy pojawiły się zawroty głowy pojechałam do swojego ginekologa a go nie było więc musiałam pojechać do jego znajomego i po zbadaniu mnie przepisał exacyl 3x2tabletki, po 4 tabletkach krwawienie ustało, dzisiaj miałam brać już 3x1 tabletka ale na takiej dawce krwawienie wraca....
    Jutro kontrola u mojego lekarza ale mam pytanie, jak może ten lek wpłynąć na mój bieżący cykl? Odpuścić starania w tym miesiącu czy nie bo nie wiem co się stało z moją fazą lutealną bo od lat trwała 13 dni....

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ