X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

Exacyl

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • lilia87 Debiutantka

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wykresy,pomiar temperatury nie jest mi obcy, bardzo dobrze poznałam swój organizm. Dzięki obserwacjom zaszłam w ciążę.
    Moja faza lutealna trwa 13 dni, aktualnie staramy się o kolejne dziecko i mam problem.
    Skok temperatury był ale wieczorem 11 doby wyższych temperatur zaczęłam krwawić, rano 12 doby fazy lutealnej zaczęłam silnie krwawić (1 tampon super na godzinę) gdy pojawiły się zawroty głowy pojechałam do swojego ginekologa a go nie było więc musiałam pojechać do jego znajomego i po zbadaniu mnie przepisał exacyl 3x2tabletki, po 4 tabletkach krwawienie ustało, dzisiaj miałam brać już 3x1 tabletka ale na takiej dawce krwawienie wraca....
    Jutro kontrola u mojego lekarza ale mam pytanie, jak może ten lek wpłynąć na mój bieżący cykl? Odpuścić starania w tym miesiącu czy nie bo nie wiem co się stało z moją fazą lutealną bo od lat trwała 13 dni....

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ