Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

Gdzie mierzyć

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Komanuss Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzie najlepiej mierzyć temperature?

• Aleksia199825 Ekspertka

Wysłany: 16 stycznia, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mierze w ustach bo tak mi najwygodniej i najszybciej i jest ok :)

• Komanuss Ekspertka

Wysłany: 16 stycznia, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksia199825 wrote:
    Ja mierze w ustach bo tak mi najwygodniej i najszybciej i jest ok :)
    Ja tez właśnie. A jaki masz termometr bo ja taki co pika i napewno nie jest to 5 min

• Aleksia199825 Ekspertka

Wysłany: 16 stycznia, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Termometr Microlife MT 16C2
    U mnie też nie mija 5 minut, pewnie z minutkę :)

• Komanuss Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksia199825 wrote:
    Termometr Microlife MT 16C2
    U mnie też nie mija 5 minut, pewnie z minutkę :)
    dziekuje

• Kwiecista94 Ekspertka

Wysłany: 22 lutego, 00:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kiedy mierzycie ? Ja budzę się w nocy często na siku, wiec nie ma tak ze mam nieprzespane ileś tam :/ i nie wiem czy mierzenie ma w ogóle sens

👩‍💼30 🏋️30
    👫8
    Starania od październik 2021
  • Komanuss Ekspertka

Wysłany: 22 lutego, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiecista94 wrote:
    A kiedy mierzycie ? Ja budzę się w nocy często na siku, wiec nie ma tak ze mam nieprzespane ileś tam :/ i nie wiem czy mierzenie ma w ogóle sens
    Ja właśnie też mam ten problem. Może melatonina pomoże. Ja staram się sprawdzać temp jak się obudzę i to zaznaczyć bo jak się wybudzę i pójdę spać na godzinę czy 2 to chyba ma mniejszy sens

• Nathalie Koleżanka

Wysłany: 23 lutego, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, nie wiem czy ten temat był już poruszany, ale jestem tu nowa i dopiero się ogarniam. Mam do Was pytanie dot. pomiaru temperatury. Jak mierze ją zaraz po przebudzeniu leżąc jeszcze pod kołdrą to termometr pokazuje mi 37,2stopnia. Teoretycznie dwa dni temu powinnam dostać @. Testy wychodzą negatywne, a @ jak nie było tak nie ma. I dziś z tych nerwów zmierzyłam temp dwukrotnie. Raz bezpośrednio po przebudzeniu (37,2) i chwilę po tym jak wstałam, powiedziałam na łóżku i trochę się ochłodziłam (mam puchowa kołdrę, baaardzo ciepła) i wówczas termometr pokazał temp 36,4 stopnia. Zatem pytanie do Was która temp powinnam brać pod uwagę? Czy źle robię, że mierze temp jeszcze zanim wyjdę spod kołdry i wynik jest zafałszowany, czy co? Bo przyznam szczerze już sama wątpię czy to mierzenie temp ma jakiś sens

• Komanuss Ekspertka

Wysłany: 23 lutego, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powinnas brac pod uwage ta zaraz po przbudzeniu, mi lekarz powiedział ze z tymi temperaturami to tez nie jest tak do konca wszystko jasne bo wystarczy ze cie grypa dopadnie i juz wzrasta, dlatego trzeba tez inne symptomy brac pod uwage

• Nathalie Koleżanka

Wysłany: 23 lutego, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, dziękuję bardzo za pomoc

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ