X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

Gdzie mierzyć

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Komanuss Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia 2024, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzie najlepiej mierzyć temperature?

• Aleksia199825 Ekspertka

Wysłany: 16 stycznia 2024, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mierze w ustach bo tak mi najwygodniej i najszybciej i jest ok :)

• Komanuss Ekspertka

Wysłany: 16 stycznia 2024, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksia199825 wrote:
    Ja mierze w ustach bo tak mi najwygodniej i najszybciej i jest ok :)
    Ja tez właśnie. A jaki masz termometr bo ja taki co pika i napewno nie jest to 5 min

• Aleksia199825 Ekspertka

Wysłany: 16 stycznia 2024, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Termometr Microlife MT 16C2
    U mnie też nie mija 5 minut, pewnie z minutkę :)

• Komanuss Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia 2024, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksia199825 wrote:
    Termometr Microlife MT 16C2
    U mnie też nie mija 5 minut, pewnie z minutkę :)
    dziekuje

• Kwiecista94 Ekspertka

Wysłany: 22 lutego 2024, 00:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kiedy mierzycie ? Ja budzę się w nocy często na siku, wiec nie ma tak ze mam nieprzespane ileś tam :/ i nie wiem czy mierzenie ma w ogóle sens

👩‍💼30 🏋️30
    👫8
    Starania od październik 2021
  • Komanuss Ekspertka

Wysłany: 22 lutego 2024, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiecista94 wrote:
    A kiedy mierzycie ? Ja budzę się w nocy często na siku, wiec nie ma tak ze mam nieprzespane ileś tam :/ i nie wiem czy mierzenie ma w ogóle sens
    Ja właśnie też mam ten problem. Może melatonina pomoże. Ja staram się sprawdzać temp jak się obudzę i to zaznaczyć bo jak się wybudzę i pójdę spać na godzinę czy 2 to chyba ma mniejszy sens

• Nathalie Koleżanka

Wysłany: 23 lutego 2024, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, nie wiem czy ten temat był już poruszany, ale jestem tu nowa i dopiero się ogarniam. Mam do Was pytanie dot. pomiaru temperatury. Jak mierze ją zaraz po przebudzeniu leżąc jeszcze pod kołdrą to termometr pokazuje mi 37,2stopnia. Teoretycznie dwa dni temu powinnam dostać @. Testy wychodzą negatywne, a @ jak nie było tak nie ma. I dziś z tych nerwów zmierzyłam temp dwukrotnie. Raz bezpośrednio po przebudzeniu (37,2) i chwilę po tym jak wstałam, powiedziałam na łóżku i trochę się ochłodziłam (mam puchowa kołdrę, baaardzo ciepła) i wówczas termometr pokazał temp 36,4 stopnia. Zatem pytanie do Was która temp powinnam brać pod uwagę? Czy źle robię, że mierze temp jeszcze zanim wyjdę spod kołdry i wynik jest zafałszowany, czy co? Bo przyznam szczerze już sama wątpię czy to mierzenie temp ma jakiś sens

• Komanuss Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2024, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powinnas brac pod uwage ta zaraz po przbudzeniu, mi lekarz powiedział ze z tymi temperaturami to tez nie jest tak do konca wszystko jasne bo wystarczy ze cie grypa dopadnie i juz wzrasta, dlatego trzeba tez inne symptomy brac pod uwage

• Nathalie Koleżanka

Wysłany: 23 lutego 2024, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, dziękuję bardzo za pomoc

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ