Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Gorąca prośba o interpretację wykresu
Odpowiedz

Gorąca prośba o interpretację wykresu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, proszę Was o interpretację mojego wykresu. Martwi mnie brak wzrostu temperatury w fazie lutealnej :( Czy to oznacza tak jak podejrzewam, że owulacji nie było ?

Uprzedzę pytanie o ignorowane temperatury - po @ byłam chora przez cały tydzień stąd wyższe skoki, pozostała ignorowane temperatury wynikały z nieprzespanych 3h pod rząd.

Czy OF nie powinien odznaczyć owulacji, którą sobie zaznaczył na moim wykresie w przypadku braku wzrostu temperatur w fl ?

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OF zlikwidowal zaznaczona owulke, czekam na @, mam nadzieje, ze cykl nie bedzie sie przedluzal :/ ostatnio podniosla mi sie tempka - odkrecilam grzejniki zastanawiam sie wiec czy i w poprzednim cyklu skok tempki nie byl spowodowany podkreceniem grzejnika a nie owulka :( myslicie, ze tak moglo byc ?

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj ginekolog stwierdził, że owulacja była, na monitoringu było śliczne ciałko żółte. Na pewno nie miałam owulki 22dc (byłam u innego gina i na monitoringu było widać pęcherzyk dominujący) teraz moje pytanie, kiedy mogę testować skoro cykl przez chorobę mi się wydłużył a owulacja była od 23dc> do, no właśnie kiedy najpóżniej mogła wystąpić u mnie owulacja ? Dziś jest 36dc i ciałko żółte.

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ