goraczka ma jakis wplyw na cykl?
-
mialam 2 dni goraczki jak sądze 1 dpo i 2 dpo, czy moglo dojść do zachamowania owulki i przez to cykl się skróci? mam dzis wg ovu 6 dpo a ja mam bóle @ tempka spadla jak na @ i nie wiem co sie dzieje, szyjka tez jak na okres, czuje że przyjdzie szybciej ale dlaczego???? to mój 23 dc, moje cykle nie schodzą poniżej 31... ((
-
Sorki, że rzucę tylko cytatem, ale odnoszę wrażenie, że najlepiej pasuje jako odpowiedź.
"Choroba może wydłużyć pierwszą fazę cyklu lub skrócić drugą. "
http://www.rodzina-naturalnie.home.pl/www/index.php/instrukcja/#choroba
Aaaa i jeszcze słowo dlaczego (prawdopodobnie) tak się dzieje.
Choroba w fazie folikularnej może* wydłużyć cykl, gdyż blokuje jajeczkowanie, dopiero po odzyskaniu równowagi powraca do owulacji.
Choroba w fazie lutealnej może* skrócić cykl, gdyż może upośledzić funkcje jajeczka.
*może ale wcale nie musiWiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2014, 14:54
-
Eklerka przypuszczam ze skoro masz śluz płodny to będzie owulka. program zaznaczył ci linią przerywana ale widze ze wcześniej to byly pojedyńcze dni a teraz jeszcze masz szansę, bo i tempka idzie wdół. a ja też nie wiem dlaczego mam takie tempki:(( jutro jak spadnie to będzie wredna małpa. jestem pewna że u mnie owulka była a gdyby nawet miałyby przyjść dni płode ( chociaż szczerze w to wątpię) to i tak nie ma możliwości staranek. szkoda tylko że cykl stracony. no i bóle małpowe przez cały dzień...
-
Zgodze sie z Asta. Mozesz zagladnac na moje wykresy, wysoka goraczka przez 9 dni od 12dc i cykl bezowulacyjny jak nic, nawet ziola nie pomogly, dzieki ktorym mam normalne owulki i miesiaczki. Moim zdaniem przesunelo ci owulke, dzisiaj masz sluz rozciagliwy, wiec jesli goraczka ustapila organizm sprobuje sie przyszykowac do owulki raz jeszcze. Zazwyczaj przy cyklach bez owu sa one dluzsze ale to tez nie jest regula. Obserwuj sie nadal i jesli do 2 tyg nie bedzie owulacji to przejdz sie do gina na cos na wywolanie.
-