X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Gory i doliny na wykresie
Odpowiedz

Gory i doliny na wykresie

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • LilyEvans Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Przychodze do Was z moim dziwnym wykresem. Jeszcze nigdy takiego nie widzialam a troche szukalam :p
    Czy taki cykl jest "normalny"? Czy ktos widzial taki zakonczony sukcesem? Czy jest jeszcze szansa na owulacje? Czy w takich cyklach w ogole jest szansa na owulacje?
    Co do sluzu to on sie ciagle zmienia ale wpisuje najbardziej plodny tak jak kaze OF.
    Jest tu ktos w stanie doradzic?
    Niestety <3 mozemy miec raz na miesiac czasem rzadziej (teraz bede czekac do kwietnia :/ ) wiec jednak kazdy cykl jest na wage zlota.

Pierwsza luteina, brak okresu tydzien po odstawieniu
    PCOS
    Endometrioza
    9cs
  • Paulinucha87 Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2017, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej !
    Ekspertem w tej dziedzinie nie jestem,ale z tego co wiem taki wykes może swiadczyc o cyklu bezowulacyjnym niestety.Mówi sie że wykresy jak "zęby rekina" moze swiadczyc o wahaniach hormonalnych.Broń Boże nie chcę tutaj udawać eksperta,ale tyle na ten temat wiem.Może wybierz się na monitoring cyklu do lekarza,będziesz wszystko fajnie wiedziała co się dzieje-polecam!Aha cykl bezowulacyjny zdarza się u każdej z nas 1-2 razy do roku i nie jest żadną anomalią,dopiero jak wystepuje non stop to znaczy,że coś nie gra.Powodzenia !

• LilyEvans Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinucha87 wrote:
    hej !
    Ekspertem w tej dziedzinie nie jestem,ale z tego co wiem taki wykes może swiadczyc o cyklu bezowulacyjnym niestety.Mówi sie że wykresy jak "zęby rekina" moze swiadczyc o wahaniach hormonalnych.Broń Boże nie chcę tutaj udawać eksperta,ale tyle na ten temat wiem.Może wybierz się na monitoring cyklu do lekarza,będziesz wszystko fajnie wiedziała co się dzieje-polecam!Aha cykl bezowulacyjny zdarza się u każdej z nas 1-2 razy do roku i nie jest żadną anomalią,dopiero jak wystepuje non stop to znaczy,że coś nie gra.Powodzenia !

Niestety nie mam jak bo mieszkam teraz w UK i raczej bym sie nie dogadala ale w naju wracam do Pl na wakacje i jak sie od tgeo czasu nie uda to pojde ;)

Dzieki za pomoc czyli tak jak myslalalm. Niestety ja po tabletkach mialam tylko 3 cykle i kazdy bezowulacyjny. :(

PCOS
    Endometrioza
    9cs
  • Paulinucha87 Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2017, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bez monitoringu i zajrzenia co tam sie dzieje nie mamy niestety pewności czy ta owulacja występuje niestety :/ Nie martw sie tak czy siak sa tabletki na stymulacje owulacji takze to nie koniec świata :)powodzenia:)

• LilyEvans Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinucha87 wrote:
    Bez monitoringu i zajrzenia co tam sie dzieje nie mamy niestety pewności czy ta owulacja występuje niestety :/ Nie martw sie tak czy siak sa tabletki na stymulacje owulacji takze to nie koniec świata :)powodzenia:)

Ok dzieki ;*

PCOS
    Endometrioza
    9cs
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ