Grubość endometrium …pomocy
-
Pierwsze moje badanie w kierunku płodności czyli monitoring zakończył się dzisiaj. Lekarz powiedział, że mam za cienkie endometrium jak na drugą fazę cyklu. Opis na kolejnych badaniach *fragment jest następujący:
11 dc endometrium jak w okresie I fazy cyklu o szerokości echa do 6 mm
14 dc endometrium jak w okresie I fazy cyklu o szerokosci echa do 9 mm
19 dc endometrium jak w okresie II fazy cyklu o szerokosci echa do 6 mm
CZYLI ZE CO? zmniejszyło mi się? pomóżcie dziewczyny! czy któraś też tak ma? co się z tym robi? Przeczytałam, że dobrze działa czerwone wino ale tą metodę stosuję od dawien dawna, bo działa dobrze także na wiele innych układów czy to możliwe, że przez rok starań nie wychodziło z tego powodu? czy leczenie jest skuteczne? (proszę pomóżcie bo dopiero czekam na wizytę u gina …)
-
Tzn. Byłaś u gina ? bo nie bardzo rozumiem. Skoro lekarz to stwierdził, to powinien coś na to doradzić, powiedzieć, czy dobrze czy nie dobrze i zastosować jakieś leczenie. Bynajmniej tak mi się wydaje. Ja miałam też problem z endometrium, tylko że na odwrót okazało się że mam zbyt grube No i lekarz od razu przepisał mi na to duphaston, bo prawdopodobnie zbyt grube od zbyt dużej ilości estrogenów. To może jak za cieńkie to na odwrót? Chciałabym Ci pomóc ale lekarzem nie jestem i tylko tyle mogę Ci poradzić. Najlepiej iść do gina on coś na to poradzi na pewnoAlicja . ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...''
-
Kocia a jeżeli chodzi o owulacje to były pecherzyki? Miałam podobna sytuacje do Twojej. Moje endometrium w 14 dniu cyklu wynosiło 9 mm i wtedy następowała owulacja. Wtedy gin stwierdziła, ze jajka nawet jeśli rosną to nie bedą mogły sie zagnieździć w tak cienkim endometrium. Wtedy ja olałam, poszłam do innego lekarza i ten stwierdził to samo. Przypisał mi bez recepty inofolik (2 saszetki) olej z wiesiołka ( tylko do połowy cyklu) nakazał jeść dużo ryb, brać kwasy omega, migdały i magnez. W drugim cyklu sie udało, a jak byłam przed owulacja jeszcze na monitoringu to endometrium miało 12 mm czyli bardzo fajnie. Po pozytywnym teście ciążowym lekarz przypisał duphaston, by progesteron rósł.
Kocia lubi tę wiadomość
-
Będzie dobrze najważniejsze byś miała kontakt z dobrym lekarzem, który odpowie na każde Twoje pytanie. Spróbuj pic ten inofolik, daje naprawdę fajne efekty. Za jakiś czas idź tez na monitoring, by sprawdzić czy endometrium jest lepsze. Jeśli sytuacja sie nie zmieni to zostają leki, ale myśle, ze sie uda bez tego dużo przytulaskow i będzie dzidzia
-
Zbyt wysoka prolaktyna może blokowac owulację ale na samo endometrium raczej nie działa. Do zagnieżdżenia zarodka jest potrzebne endometrium minimum 7mm - tak mówił mój gin. Możesz starać sie poprawiać w naturalny sposób - migdały, czerwone wytrawne wino, magnez z wit B6, kompleks witamin B, sporo ryb. Osobiście proponuję pić zioła ojca Sroki - mi pomogły w pierwszym cyklu ich picia i po odstawieniu wszystkich suplementów.
Powodzenia
-