Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

hormony?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • yoosta33 Koleżanka

Wysłany: 30 lipca 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam dziewczynki, mam pytanie do was... od 6 miesiecy sledze swoj cykl i nie wiem czy takie skoki temperatury jakie sa u mnie(czasem 0.5 st) sa normalne? duzo czytalam o zaburzeniach fazy lutealnej i tylko zastanawiam sie czy to normalne czy zrobic jakies badania hormonow? Jak jest u was, a jak bylo?

• yoosta33 Koleżanka

Wysłany: 30 lipca 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chodzi mi oczywiscie o faze lutealna, ta po owulacji...bo nie sprecyzowalam o jakich temperaturach mowie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno zbadac prolaktyne progesteron na poczatek.

• yoosta33 Koleżanka

Wysłany: 30 lipca 2014, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki aszka.. tak wlasnie myslalam...
    niepokoja mnie moje tempki po owulacji... a jeden cykl mialam taki ze 4 dni przed okresem plamilam na brazowo... wyczytalam ze moze to byc problem z prolaktyna :/

• yoosta33 Koleżanka

Wysłany: 30 lipca 2014, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki aszka.. tak wlasnie myslalam...
    niepokoja mnie moje tempki po owulacji... a jeden cykl mialam taki ze 4 dni przed okresem plamilam na brazowo... wyczytalam ze moze to byc problem z prolaktyna :/

• tygrys73 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie się zdarzały plamienia przed okresem i rzeczywiście, prolaktyna badana 3 razy wyszła za 1 razem ponad normę. A progesteron w 9 dpo (spodziewanej) tylko 9,36 czyli za mało. Być może masz ten sam problem.

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • yoosta33 Koleżanka

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no własnie czekam na okres i zaczynam badania hormonkow...tak własnie mi smierdzi ze cos z nimi nie tak... wiekszosc wykresow wyglada jak zeby rekina /mowie o tempce po owulce/ no zobaczymy :) Dzieki tygrysku;)

• yoosta33 Koleżanka

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tygrys73 - co gin zrobil z Twoim problemem?

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ