interpretacja mojego wykresu
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyprzepraszam, że się tak "wryję" ale nie chcę zakładać nowego tematu...
dziewczyny co mogą oznaczać te moje wzloty i upadki? Nie widziałam tutaj, żeby któraś dziewczyna miała takie skoki temperatur, może wiecie co może być tego przyczyną? Może mam coś nie tak z hormonami? Doradzcie proszę -
sylwiaśta a badałaś prolaktynę? za takie 'zęby rekina' na wykresie odpowiada zazwyczaj prolaktyna.. dodatkowo możesz zbadać tarczycę bo ona też się może do tego przyczyniać a dodatkowo to ona może powodować hiperprolaktynemię .."Sukces ma wielu ojców, porażka jest sierotą.."
-
nick nieaktualny
-
Musisz iść na pobranie krwi, tarczycę badasz bez względu na dzień cyklu wystarczy że zrobisz oznaczenie TSH i ft4 dla oceny stanu tarczycy, prolaktynę lepiej zrobić po miesiączce.. w drugiej fazie cyklu zazwyczaj jest ona wyższa i w trakcie miesiączki również.
Ważne - pamiętaj aby dzień przed badaniem poziomu prolaktyny nie współżyć! Bo to może zawyżyć wynik, badanie zrób na czczo, najlepiej między 8-12 i się nie stresuj wcześniej bo stres też ją zawyża"Sukces ma wielu ojców, porażka jest sierotą.." -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyOk rozumiem, że może Cię to irytować, ale jak ja zakładałam wątki to inne dziewczyny też pisały na moim, no wybacz, ale jakby każdy miał w swojej sprawie zakładać nowy wątek na ten sam temat to nie uważasz, że byłby tu śmietnik? Przecież nie zjem Ci dziewczyn...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2014, 09:10
-
ojojoj groźnie się zrobiło sylwiaśta jak coś to pisz na moim wątku 'kobietki proszę o interpratację' jak już piszę to Ci podpowiem że rodzinny to może mało Ci powiedzieć na temat prolaktyny i tarczycy bardziej endokrynolog lub ginekolog"Sukces ma wielu ojców, porażka jest sierotą.."
-
nick nieaktualnyojeeejj... u mnie w okolicy jest jeden ginekolog-endokrynolog stary i slepy sam nie wie co mowi ;/ a do zwyklego gina mojego 3 tyg sie czeka n wizyte ... ale jakbym moze poszla do rodzinnego po skierowanie to chyba mniej wiecej bedzie umiala okreslic czy jest podwyzszone czy zanizone lub w normie myślę?
Akurat jestem w II fazie wiec pojde w pon po skierowanie i we wtorek zrobie badania o ile @ nie przyjdzie... a z takimi skokami na pewno przyjdzie... ( -
nick nieaktualny
-