X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Interpretacja wyników progesteron/estradiol
Odpowiedz

Interpretacja wyników progesteron/estradiol

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Asmee Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, zna się któraś z Was i potrafi coś wyczytać z moich wyników? Do wizyty u gin mam duużo czasu, a i tak wątpię, że babka wyjaśni mi to po ludzku. ;/
    Robione w 17 dc (owu koło 12)

Estradiol 109 pg/ml

Norma dla:
    faza owulacji: 86.00-498
    faza lut: 44.00-211

---

Progesteron 13,92 ng/ml

Norma dla:
    Faza owulacji: 0.8-3
    Faza lut: 1.7-27

uwo9gov3ad3vq34d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zbyt wysoki progesteron w fazie owulacji? Masz podaną normę jaka obowiązuje i masz podany swój wynik. W fazie owulacji Twój progesteron przekracza normę co zapewne utrudnia Ci zajście w ciążę :)

Nusiaczek lubi tę wiadomość

• Asmee Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym, że badanie wykonałam w 17dc, a owu miałam w 12 - jest to więc już faza lutealna, nie owulacyjna.

uwo9gov3ad3vq34d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak moje niedopatrzenie. W takim razie wszystko wygląda w porządku, wyniki mieszczą się w normach, więc raczej nie ma się czego obawiać. Też za bardzo się na tym nie znam ale mój ginekolog zawsze powtarzał, że jeżeli wynik mieści się w podanych niżej normach to jest ok :) Gorzej jak jest wyżej lub niżej :D

Nusiaczek lubi tę wiadomość

• Maj Koleżanka

Wysłany: 23 września 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja akurat miałam dużo za dużo zawyżony progesteron bo Mój wynik progesteron przed ciążą to >190,8 nmol
    Faza foliklutelana 0.6-4.7
    Środek cyklu 2.4-9.4
    Faza lutelana 5.3 -86.0

Wiec strasznie był zawyżony. Martwiłam się ze coś jest nie tak .a okazało się ze był zawyżony bo byłam wtedy juz w ciąży . ;) wiec i takie przypadki się zdążają

Zaczynamy starania o 2 dzieciątko
  • Paolaaa Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam zawsze progesteron w fazie lutealnej duzo powyzej normy i wszystko jest ok. Wiec nie wszystko musi byc idealnie w granicach norm :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2015, 17:33

4c3t9n73nr884ilb.png
    01.03.2016- test HARMONY- zdrowa dziewucha :*
    15.08.2016- WITAJ KSIĘŻNICZKO :-)
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ