X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów interpretacja wyników - prosze o pomoc :)
Odpowiedz

interpretacja wyników - prosze o pomoc :)

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • zoneczka Znajoma

Wysłany: 25 stycznia 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tresc po badaniu :
    Trzon macicy w przodozgięciu , równy zarys , jednorodna echogenicznośc, o wymiarach 53x48 mm

Endometrium 7,1 mm równy zarys

Janij prawy o wymiarach 30x20 mm
    jajnik lewy o wym 34x22

oba z kilkoma drobnymi pecherykami na obwodzie jajnika( do 10 mm) , nie stwirda cech przebytej owulacji.

zatoda Douglasa wolna .

Badania robione w 24 dc.

Proszę o interpretacje , co dobrze co źle :(

żoneczka
  • Asta Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakiej długości masz cykle i w którym dniu obserwacja sugeruje owulację?

Mój Aniołek (6tc) - 19.10.2012
    d92562f68b.png
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety nie widze cyklu Chyba nieudostepniony

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • zoneczka Znajoma

Wysłany: 26 stycznia 2014, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w tym mc nie wypełniam wykresu :( w chwili badania był to 24 dzien cyklu . Okresy mam nie regularne. czasami co 30-50 dni . od momentu zrobieniabadania nie dostałamokresu . mialam 4 dniowe plamienia . :(

żoneczka
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zoneczka wrote:
    tresc po badaniu :
    Trzon macicy w przodozgięciu , równy zarys , jednorodna echogenicznośc, o wymiarach 53x48 mm

Endometrium 7,1 mm równy zarys

Janij prawy o wymiarach 30x20 mm
    jajnik lewy o wym 34x22

oba z kilkoma drobnymi pecherykami na obwodzie jajnika( do 10 mm) , nie stwirda cech przebytej owulacji.

zatoda Douglasa wolna .

Badania robione w 24 dc.

Proszę o interpretacje , co dobrze co źle :(

szykuje sie dlugo cykl, endometrium i pecherzyki masz takie jakie powinny byc w 9/10 dniu cyklu u zdrowej kobiety. Poradzilabym ci w miare mozliwosci, zebys poszla na usg od 1-10 dnia cyklu wtedy najlepiej jest rozpoznac np pcos i inne niezgodnosci. Np na moim wlasnym przykladzie- robilam usg w 145dc ( tyle az nie mialam miesiaczki) i jajniki byly czyste, endometrium 9mm, jak blisko owulacji...zero nieprawidlowosci...jak w klinice nieplodnosci kazali mi przyjsc od 1-10dc- poszlam 9dc to jajniki byly zawalone malymi pecherzykami i po nastepnych badaniach wyszlo, ze mam pcos bardzo zaawansowane. Masz jeszcze zalecenie jakis innych badan? np testosteronu, fsh, lh? przy wielu malych pecherzykach powinien zlecic takie badanie...

Asta a co u ciebie? jak maluszek?

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ