Jak to jest u Was z tymi skokami temperatur i owulka?
-
Hej dziewczyny
Jak myslicie jakie jest prawdobodobienstwo by w pierwszym dniu wyzszych temeratur zajsc w ciaze ( dokladniej wspolzycie z pierwszego dnia wyzszych temeratur moglo zakonczyc sie ciaza). Przytulanko bylo pozno w nocy wiec jakies kilkanascie godzin po zaobserwowaniu skoku.Znam teorie .Wiem tez,ze nie da sie okreslic konkretnej daty owulacji bez monitoringu i ze skok wystepuje przed lub tez po owulacji. ( chociaz czesciej jest owu a potem skok za sprawa progesteronu, ktory zreszta moze byc tez wydzielany przed owu).
Teoria teoria, statystyki statystykami ale chetnie wysluchalabym przykladow, moze takie znacie. U mnie moja wiedza opiera sie na teorii a nie znam dziewczyn na podstawie,ktorych doswiadczenia moglabym poprzec znana teorie.
Jak to bywa z tymi skokami u Was? Moze monitoring u Was potwierdzil owulke i mozecie jasno okreslic kiedy byla. Przed a moze po skoku. To mnie inetersuje
Ja u siebie widze ewidentne objawy okoloowulacyjne po skoku ( czyli byc moze po owulcji),bol piersi, brzucha, jajnikow itp.
Czekam z niecierpliwoscia na Wasze odpowiedziWiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2015, 12:35
-
Po monitoringu cyklu wiem że najpierw jest owulacja a następnie ok 12-24 godzin jest skok. jest prawdopodobieństwo że w pierwszym dniu wysokich temp można zajść w ciąże, tylko należy pamiętać o tym że plemnik po dostaniu się do dróg rodnych kobiety jest zdolny do zapłodnienia komórki dopiero po ok 6 godzinach
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2015, 13:00
Kamila X, sylwiaśta159 lubią tę wiadomość
Starania od 06.2014
Walka z męskim problemem:( (Terato-Asthenozoospermia ) Z 0 do 1% prawidłowych plemników
28.07.2015 *11tc -
Witam, ja jestem 2 miesiace po odstawieniu Clo, udalo mi się w pierwszym cyklu ale stracilam ciaze w 4 tyg, ponieważ beta wynosila niecale 50 co by wskazywalo na 1-2 tydz.. teraz raz zdarzylo nam sie wspolzyc bez zabeczpieczenia, w ogole juz nie pilnowalam owulacji ani niczego,bo sobie odpuscilismy fakt mam nieregularne miesiaczki i to bardzo, bo walczylam z niedoczynnoscia tarczycy, ale teraz okres spoznia mi sie 2 tyg, kiedys z 2 lata temu działo się tak ze mialam miesiac przerwy przez wysokie TSH(93,44)ale teraz mialam wszystko unormowane. Szyjka codziennie rano po wstaniu z lozka jest szczelnie zamknieta, ale czasem zajrzę tam popoludniu czy wieczorem i zdaje sie byc otwarta, ale codziennie rano zamknieta, temperaury nigdy nie mierzylam ale teraz ma caly czas 36,8 piersi mnie nie bola, ciagle tylko mam odglosy "bombelkowania" z brzucha, biegunka itp itd..test wczoraj negatyw dopiero pod wieczor zaciek pozytywu wiem ze nie wazny, szukalam w necie i cuda sie zdarzały..co myslicie?czekam,czekam
-
Skoro @ spoznia Ci sie 2 tyg to powinnas isc do lekarza a przed nim na bete. To wszystko wyjasni. Moj cykl trwal ostatnio 56 dni , poszlam na bete z nadzieja,ze to jednak ciaza ( testy negatywne ) i psikus. To nie byla ciaza wiec wszystko sie moze zdarzyc
-
nick nieaktualny
-
Na podstawie Twojego wykresy nie mozna stwierdzic,ze sie odbyla. Potrzebna jest do tego 3 wyzsza temperatura. Zakladajac,ze wystapi ona jutro podejrzewac mozna owulke 3 dni przed skokiem, ktory mial miejsce u Ciebie 16dc, jak i 3 dni po skoku. Ja bym obstawiala 15dc,16dc. A kiedy rzeczywiscie byla ( lub też bedzie) wie to tylko jajnik
-
nick nieaktualny
-