Jak to jest z tą temperaturą?
-
Jeśli mierzysz temperaturę pod językiem, w pochwie, czy w odbycie to nie powinna ona osiągać 36,6, taką temperaturę powinno mieć ciało czyli jak mierzysz pod pachą W tamtych miejscach temperatura jest inna;)
W ciągu dnia zawsze jest wyższa niż zaraz po przebudzeniu dlatego ważne jest żeby zawsze mierzyć temperaturę zanim wstaniesz z łóżka mniej więcej o tej samej porze;)
Walczymy o dobre nasienie i regulację hormonów
Od lipca 2014 na ovufriend. -
nick nieaktualny
-
Witam , jestem tu Nowa ... Pytanie mam , mierze zawsze tempke o 12 bo tak tylko mogę ponieważ pracuje na nocki ale dzisiaj wstałam o 6:30 bo na 10 musiałam wyjść więc nie spałabym już później ... o 6:30 miałam 36.40 i co mam doliczyć t 0,05 na każde pół h tak ? W innych postach czytałam , że tak chyba powinno być .Bo wtedy wychodzi mi 36,95 tak ? Bo zgłupiałam ;o haha pomocy !!!
-
ZakręconaOna - ja nie wierzę w tą "korektę temperatur" bo jest to bardzo nieprecyzyjne. Przeprowadziłam taki eksperyment sama na sobie i mierzyłam o 5.30, a nast. dnia o 7.00 przez jakiś czas w III fazie (wtedy mam najbardziej stabilne tempki). Różnica w żadnym wypadku nie wynosiła 0,15 stopnia, tempka była taka sama. Moim zdaniem to jest przekombinowane.
Paolla - masz bardzo nieregularne pory mierzenia tempki. Czy 35,2 miałaś rano czy w ciągu dnia? Jeśli w ciągu dnia to ciut nisko, może jesteś osłabiona?Insanity: doing the same thing over and over again and expecting different results. (anonim) -
ZakręconaOna Nic nie doliczasz, każde ciało jest inne. Wpisz 36,4 i ignoruj temperaturę.
Paolla temperaturę mierzymy codziennie o tej samej godzinie, najlepiej o 7:30, zaraz po przebudzeniu, po co najmniej 3 godzinnym śnie. Temperatura ciała każdej osoby jest inna. Moja mam zawsze miała ok. 35,5 i jest zdrowa.Justeck lubi tę wiadomość
-
Temperatura ciała w ciągu dnia się zmienia, ale tempka poza granicami normy wymaga zbadania. Ja przez długi czas miałam 37 i okazało się że to przewlekłe zapalenie zatok.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2014, 22:00
Brunhilda lubi tę wiadomość
Insanity: doing the same thing over and over again and expecting different results. (anonim) -
Tempkę mierz regularnie rano tuż po przebudzeniu, przed wstaniem z łóżka, a nawet przed wykonaniem większych ruchów. Wtedy tylko wykres można ocenić.
A co do tempki w ciągu dnia to 35 jest niepokojąca. To mogło być chwilowe zmęczenie, ale jeśli dłużej taka będzie to warto udać się do internisty.Insanity: doing the same thing over and over again and expecting different results. (anonim) -