X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Jak to jest z tą temperaturą?
Odpowiedz

Jak to jest z tą temperaturą?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • aretes25 Znajoma

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,

tak się zastanawiam, jak jest naprawdę z ta temperaturą. Rano jak wstanę mam 36,6, ale wystarczy 10 minut na nogach i nagle jest 37,1. Albo rano mam 36,2 i za chwilę ponad 37. Z czego to wynika?? Moje ciałko mi płata figle :D

• Isia93 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Temperaturę mierzy się od razu po przebudzeniu zanim wstaniesz z łóżka, wtedy jest najbardziej wiarygodna;)
    Jak wstaniesz to temka od razu idzie w górę;)

ZGWAp2.png
    Walczymy o dobre nasienie i regulację hormonów
    Od lipca 2014 na ovufriend.
  • aretes25 Znajoma

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale czy w takim razie nie powinna w dzień osiągać wartości 36,6?

• Isia93 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w jakim miejscu mierzysz temperaturę?

ZGWAp2.png
  • aretes25 Znajoma

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ustach. Pod językiem. W teorii niby wiem jak to ma wyglądać, ale w realu to już inna bajka. Siedzę i mam cały czas podwyższoną, ale po przebudzeniu niższą.

• Isia93 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli mierzysz temperaturę pod językiem, w pochwie, czy w odbycie to nie powinna ona osiągać 36,6, taką temperaturę powinno mieć ciało czyli jak mierzysz pod pachą;) W tamtych miejscach temperatura jest inna;)
    W ciągu dnia zawsze jest wyższa niż zaraz po przebudzeniu dlatego ważne jest żeby zawsze mierzyć temperaturę zanim wstaniesz z łóżka mniej więcej o tej samej porze;)

ZGWAp2.png
  • aretes25 Znajoma

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fakt, jakoś nie pomyślałam. Cały czas odnoszę tę temperaturę do temperatury ciała. A tak nie jest. Dzięki :D

• Isia93 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma za co;) Powodzenia ;D

ZGWAp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Temperatura ciała zawsze jest nizsza po spoczynku. Jak chodzisz to mobiluzujesz organizm chociazby do ruchu i dlatego temperatura rosnie bo rosnie zapotrzebowanie energetyczne.

Justeck lubi tę wiadomość

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam , jestem tu Nowa ... Pytanie mam , mierze zawsze tempke o 12 bo tak tylko mogę ponieważ pracuje na nocki ale dzisiaj wstałam o 6:30 bo na 10 musiałam wyjść więc nie spałabym już później ... o 6:30 miałam 36.40 i co mam doliczyć t 0,05 na każde pół h tak ? W innych postach czytałam , że tak chyba powinno być .Bo wtedy wychodzi mi 36,95 tak ? Bo zgłupiałam ;o haha pomocy !!!:P

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Paolla Przyjaciółka

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny jak to jest możliwe, że ciągle mam niską temperaturę. np. dziś 35.2 stopnie, czy dzień przed spodziewanym okresem aż tak może spaść?

o9u8iei.png

11tc Aniołek (*) 6.04.2014 r
  • Justeck Ekspertka

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna - ja nie wierzę w tą "korektę temperatur" bo jest to bardzo nieprecyzyjne. Przeprowadziłam taki eksperyment sama na sobie i mierzyłam o 5.30, a nast. dnia o 7.00 przez jakiś czas w III fazie (wtedy mam najbardziej stabilne tempki). Różnica w żadnym wypadku nie wynosiła 0,15 stopnia, tempka była taka sama. Moim zdaniem to jest przekombinowane.

Paolla - masz bardzo nieregularne pory mierzenia tempki. Czy 35,2 miałaś rano czy w ciągu dnia? Jeśli w ciągu dnia to ciut nisko, może jesteś osłabiona?

Insanity: doing the same thing over and over again and expecting different results. (anonim)
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna Nic nie doliczasz, każde ciało jest inne. Wpisz 36,4 i ignoruj temperaturę.

Paolla temperaturę mierzymy codziennie o tej samej godzinie, najlepiej o 7:30, zaraz po przebudzeniu, po co najmniej 3 godzinnym śnie. Temperatura ciała każdej osoby jest inna. Moja mam zawsze miała ok. 35,5 i jest zdrowa.

Justeck lubi tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • Justeck Ekspertka

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Temperatura ciała w ciągu dnia się zmienia, ale tempka poza granicami normy wymaga zbadania. Ja przez długi czas miałam 37 i okazało się że to przewlekłe zapalenie zatok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2014, 22:00

Brunhilda lubi tę wiadomość

Insanity: doing the same thing over and over again and expecting different results. (anonim)
  • Paolla Przyjaciółka

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justeck w ciągu dnia mam taką temp. Może to przez wysoką temp. na zewnątrz (ponad 40st) i zmęczenie??

Katarzyna87- nigdy nie miałam takich temp, zacznę mierzyć teraz o regularnej godz. i zobaczę jak to wygląda :)

o9u8iei.png

11tc Aniołek (*) 6.04.2014 r
  • Justeck Ekspertka

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tempkę mierz regularnie rano tuż po przebudzeniu, przed wstaniem z łóżka, a nawet przed wykonaniem większych ruchów. Wtedy tylko wykres można ocenić.

A co do tempki w ciągu dnia to 35 jest niepokojąca. To mogło być chwilowe zmęczenie, ale jeśli dłużej taka będzie to warto udać się do internisty.

• werni Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej czy tez macie problemy ze snem? Mi sie wydaje ze po nich mam wysoka temp.dzis mierzylam i mam 37

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ