X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Jak zaznaczyć na wykresie owulację potwierdzoną na USG?
Odpowiedz

Jak zaznaczyć na wykresie owulację potwierdzoną na USG?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Tamalka Koleżanka

Wysłany: 27 grudnia 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!

W bieżącym cyklu wybrałam się do ginekologa w 13dc. Na USG wyszedł pęcherzyk 23 mm (lekarz ocenił, że jest gotowy do pęknięcia). Drugie USG miałam robione w 15dc - pęcherzyka już nie było.
    Rozumiem, że owulacja wystąpiła pomiędzy jednym a drugim USG, przypuśćmy w 14dc.
    Jak mogę skutecznie :) zaznaczyć owulację na wykresie OvuFriend?

Nie robiłam w tym cyklu testów owulacyjnych. Nie mierzę temperatury.

W zakładce Testy jest pole "Monitor owulacji", ale zaznaczenie "szczytu" w 14dc nie pokazuje kreski owulacji na wykresie.
    No i tym samym w panelu "Detektor płodności" mam informację, że "Owulacja nie została jeszcze wykryta" (aktualnie 25dc, przy cyklach ~30-dniowych).

Będę wdzięczna za wskazówki.

Pozdrawiam!

07.2015 - początek starań
    2017 - kiepska morfologia, ruchliwość, żywotność
    07.2017 - HSG (ok), fragmentacja DNA 36%
    03.2018 - laparoskopia: lewy jajowód niedrożny
  • Paula. Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś

http://static.pokazywarka.pl/i/7193735/959446/owu.jpg

Zmieniasz na ustawienie ręczne. Tylko musi być to na tym dniu w którym miałaś owulację ;) i już ma owulkę zaznaczoną na wykresie ;) oczywiście to trochę inaczej wygląda niż owulacja z temperatur bo jest chyba pionowa przerywana kreska jak dobrze pamiętam ale owulacja jest ;) Bo wydaje mi się, że jak nie mierzysz temp to w inny sposób Ci się nie pokaże owulacja jak tylko w ten który Ci poradziłam :)

BabyBoom25, Tamalka, słońca łan, akacjowa lubią tę wiadomość

Moj wczesniaczek z 33tc klz9mg7yctlaon6z.png
    9wZYp2.png
    Aniołki: 02.2015 & 06.2016
  • Tamalka Koleżanka

Wysłany: 27 grudnia 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, dziękuję za pomoc! Już wszystko jasne :)
    Udało się "wyrysować" kreskę owulacji zgodnie z Twoją wskazówki (faktycznie czarna przerywana pionowa kreska).

W zeszłym miesiącu zaznaczyłam 3 wyniki testów owulacyjnych (w tym jeden pozytywny) i na wykresie miałam przerywaną czerwoną kreskę owulacji. Temperatury też nie mierzyłam.

• Paula. Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na monitoringu nigdy nie bylam testow tez w zyciu nie robilam wiec az tak aaza bardzo na tym sie nie znam. Ciesze sie, ze moglam pomoc ;)

BabyBoom25, słońca łan, akacjowa lubią tę wiadomość

Moj wczesniaczek z 33tc klz9mg7yctlaon6z.png
    9wZYp2.png
    Aniołki: 02.2015 & 06.2016
  • Tamalka Koleżanka

Wysłany: 2 stycznia 2017, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owulacja niewiarygodna, choć potwierdzona przez ginekologa :)
    http://static.pokazywarka.pl/i/7208984/672896/owulacja-niewiarygodna.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2017, 15:58

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ