Jak zaznaczyć na wykresie owulację potwierdzoną na USG?
-
Cześć dziewczyny!
W bieżącym cyklu wybrałam się do ginekologa w 13dc. Na USG wyszedł pęcherzyk 23 mm (lekarz ocenił, że jest gotowy do pęknięcia). Drugie USG miałam robione w 15dc - pęcherzyka już nie było.
Rozumiem, że owulacja wystąpiła pomiędzy jednym a drugim USG, przypuśćmy w 14dc.
Jak mogę skutecznie zaznaczyć owulację na wykresie OvuFriend?
Nie robiłam w tym cyklu testów owulacyjnych. Nie mierzę temperatury.
W zakładce Testy jest pole "Monitor owulacji", ale zaznaczenie "szczytu" w 14dc nie pokazuje kreski owulacji na wykresie.
No i tym samym w panelu "Detektor płodności" mam informację, że "Owulacja nie została jeszcze wykryta" (aktualnie 25dc, przy cyklach ~30-dniowych).
Będę wdzięczna za wskazówki.
Pozdrawiam!07.2015 - początek starań
2017 - kiepska morfologia, ruchliwość, żywotność
07.2017 - HSG (ok), fragmentacja DNA 36%
03.2018 - laparoskopia: lewy jajowód niedrożny -
http://static.pokazywarka.pl/i/7193735/959446/owu.jpg
Zmieniasz na ustawienie ręczne. Tylko musi być to na tym dniu w którym miałaś owulację i już ma owulkę zaznaczoną na wykresie oczywiście to trochę inaczej wygląda niż owulacja z temperatur bo jest chyba pionowa przerywana kreska jak dobrze pamiętam ale owulacja jest Bo wydaje mi się, że jak nie mierzysz temp to w inny sposób Ci się nie pokaże owulacja jak tylko w ten który Ci poradziłamBabyBoom25, Tamalka, słońca łan, akacjowa lubią tę wiadomość
Moj wczesniaczek z 33tc
Aniołki: 02.2015 & 06.2016 -
Paula, dziękuję za pomoc! Już wszystko jasne
Udało się "wyrysować" kreskę owulacji zgodnie z Twoją wskazówki (faktycznie czarna przerywana pionowa kreska).
W zeszłym miesiącu zaznaczyłam 3 wyniki testów owulacyjnych (w tym jeden pozytywny) i na wykresie miałam przerywaną czerwoną kreskę owulacji. Temperatury też nie mierzyłam.07.2015 - początek starań
Owulacja niewiarygodna, choć potwierdzona przez ginekologa
http://static.pokazywarka.pl/i/7208984/672896/owulacja-niewiarygodna.jpg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2017, 15:58
07.2015 - początek starań