WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Jak zbadać owulację?
Odpowiedz

Jak zbadać owulację?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Seli Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane kobitki... Pomóżcie. Wykresy mam dwufazowe jeśli chodzi o temperaturę, zmieniłam ginekologa, jeden widział u mnie owulację ale nie pękał pęcherzyk a ten nowy stwierdza, że w ogóle owulacji nie ma i pęcherze są tylko policystyczne... A monitorigu nie ma sensu robić bo mam cukrzycę ;/ nie wiem co dalej...

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ktoś kiedyś powiedział, jedynym potwierdzeniem owulacji jest ciąża. To, ze Ovufriend wyznacza owulację, też nie znaczy, że do niej doszło. Mogły być pecherzyki, ale bez żadnego dominującego. Testy owulacyjne też nie mówią nam o tym, że owulacja była. Bo pęcherzyk mógł być dominujący, ale nie pękł, tylko się wchłonął. Może idź do ginekologa przed owulacją, zobacz czy masz dominujący pęcherzyk i idź kilka dni po owulacji, zobacz czy pęcherzyk pękł.

03.2023💔 8tc 👼

01/25- start IVF
    25.01 ET 5.1.2 (+EG) 💔 7tc 👼

💊 equoral, encorton, hydroxychloroquine, avamina, letrox, acard

Allo mlr- 29% | Crossmatch- 42,9%

Mamy ❄️❄️ (3.1.1 i 3.1.2)
  • Seli Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly23 wrote:
    Jak ktoś kiedyś powiedział, jedynym potwierdzeniem owulacji jest ciąża. To, ze Ovufriend wyznacza owulację, też nie znaczy, że do niej doszło. Mogły być pecherzyki, ale bez żadnego dominującego. Testy owulacyjne też nie mówią nam o tym, że owulacja była. Bo pęcherzyk mógł być dominujący, ale nie pękł, tylko się wchłonął. Może idź do ginekologa przed owulacją, zobacz czy masz dominujący pęcherzyk i idź kilka dni po owulacji, zobacz czy pęcherzyk pękł.

Napisałam, że byłam u dwóch ginów a w of nie robię wykresów, w testy też nie wierzę... Problem polega na tym, że jeden mówi, że są a drugi, że w ogóle nic nie ma... A jeśli chodzi o wykres to mam na myśli to, że są dwie fazy temperatur, czy to cokolwiek znaczy? nie chodzi mi o samo wyznaczenie owu.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ