Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Jak zbadać owulację?
Odpowiedz

Jak zbadać owulację?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Seli Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane kobitki... Pomóżcie. Wykresy mam dwufazowe jeśli chodzi o temperaturę, zmieniłam ginekologa, jeden widział u mnie owulację ale nie pękał pęcherzyk a ten nowy stwierdza, że w ogóle owulacji nie ma i pęcherze są tylko policystyczne... A monitorigu nie ma sensu robić bo mam cukrzycę ;/ nie wiem co dalej...

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ktoś kiedyś powiedział, jedynym potwierdzeniem owulacji jest ciąża. To, ze Ovufriend wyznacza owulację, też nie znaczy, że do niej doszło. Mogły być pecherzyki, ale bez żadnego dominującego. Testy owulacyjne też nie mówią nam o tym, że owulacja była. Bo pęcherzyk mógł być dominujący, ale nie pękł, tylko się wchłonął. Może idź do ginekologa przed owulacją, zobacz czy masz dominujący pęcherzyk i idź kilka dni po owulacji, zobacz czy pęcherzyk pękł.

03.2023💔 8tc 👼

01.2025🔜 ivf
  • Seli Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly23 wrote:
    Jak ktoś kiedyś powiedział, jedynym potwierdzeniem owulacji jest ciąża. To, ze Ovufriend wyznacza owulację, też nie znaczy, że do niej doszło. Mogły być pecherzyki, ale bez żadnego dominującego. Testy owulacyjne też nie mówią nam o tym, że owulacja była. Bo pęcherzyk mógł być dominujący, ale nie pękł, tylko się wchłonął. Może idź do ginekologa przed owulacją, zobacz czy masz dominujący pęcherzyk i idź kilka dni po owulacji, zobacz czy pęcherzyk pękł.

Napisałam, że byłam u dwóch ginów a w of nie robię wykresów, w testy też nie wierzę... Problem polega na tym, że jeden mówi, że są a drugi, że w ogóle nic nie ma... A jeśli chodzi o wykres to mam na myśli to, że są dwie fazy temperatur, czy to cokolwiek znaczy? nie chodzi mi o samo wyznaczenie owu.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ