X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Jestem tu nowa..czy mam szanse ?
Odpowiedz

Jestem tu nowa..czy mam szanse ?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2017, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomożcie...jestem tu nowa i nie znam sie na tych wykresach... wy pewnie mi pomozecie :) Czy bym miała szanse zajść w tym cyklu w ciążę?
    2b3782dc815efa47f18e08ea13530a93.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2017, 15:35

• eViK_90 Koleżanka

Wysłany: 29 listopada 2017, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szansa jest zawsze. Ale Twój wykres nie mówi zbyt wiele. Mierz tempki codziennie o tej samej godzinie i uzupełniaj na bieżąco, wtedy będzie widać cokolwiek...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2017, 16:07

Agis29 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2017, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy mogłam mieć owulacje? Nie wiedziałam ze trzeba codziennie mierzyć temperature zeby ovu wykrył :( teraz nie wiem czy miałam czy nie :( Nigdy nie zwracałam uwagi na to kiedy sa dni płodne a kiedy nie... 7 lat temu urodziłam dziecko i teraz po tych siedmiu zalezy mi bardzo zeby zajsc znowu :) czy jakoś po temperaturce mozna rozpoznac czy nie bardzo? do okresu mam jeszcze 7 dni na testy za wczesnie bo wychodzą negatywne :( Moze tak jest ze czym bardziej sie chce tym gorzej zajść :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2017, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agis29, przede wszystkim musisz mierzyć temp. rano zaraz po przebudzeniu, codziennie o tej samej porze. Tylko wtedy z wykresu można wyciągać jakieś wnioski. Test ciążowy dopiero w dniu spodziewanej miesiączki, wcześniej nie ma sensu. Patrząc na śluz i szyjkę, owulacja mogła być koło 19/20dc, ale to tylko przypuszczenie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2017, 12:55

agnieszka011988 lubi tę wiadomość

• terka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agis29 wrote:
    Pomożcie...jestem tu nowa i nie znam sie na tych wykresach... wy pewnie mi pomozecie :) Czy bym miała szanse zajść w tym cyklu w ciążę?
    2b3782dc815efa47f18e08ea13530a93.png

Masz regularne cykle? Czy czasem jakiś odskok sie zdarzy i jest dłuższy /krótszy?
    Baaaaardzo orientacyjnie można obstawić okolice 20dc z racji innych objawów niż temperatura. Zeby miec tez do dyspozycji temperatura to musi ona byc mierzona regularnie bo inaczej niczego Ci nie pokaże. I o stałej porze. nie ma co mierzyć raz o 5 raz o 8 temperatury bo będą mocne wahania i dalej nic nie można będzie odczytać. Stała pora stale miejsce mierzenia rano przed wstaniem z łózka i będzie cos wiecej wiadomo ;) poki co zostało Ci...czekanie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2017, 13:02

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ