Jestem tu nowa..czy mam szanse ?
-
nick nieaktualny
-
Szansa jest zawsze. Ale Twój wykres nie mówi zbyt wiele. Mierz tempki codziennie o tej samej godzinie i uzupełniaj na bieżąco, wtedy będzie widać cokolwiek...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2017, 16:07
Agis29 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA czy mogłam mieć owulacje? Nie wiedziałam ze trzeba codziennie mierzyć temperature zeby ovu wykrył teraz nie wiem czy miałam czy nie Nigdy nie zwracałam uwagi na to kiedy sa dni płodne a kiedy nie... 7 lat temu urodziłam dziecko i teraz po tych siedmiu zalezy mi bardzo zeby zajsc znowu czy jakoś po temperaturce mozna rozpoznac czy nie bardzo? do okresu mam jeszcze 7 dni na testy za wczesnie bo wychodzą negatywne Moze tak jest ze czym bardziej sie chce tym gorzej zajść
-
nick nieaktualnyAgis29, przede wszystkim musisz mierzyć temp. rano zaraz po przebudzeniu, codziennie o tej samej porze. Tylko wtedy z wykresu można wyciągać jakieś wnioski. Test ciążowy dopiero w dniu spodziewanej miesiączki, wcześniej nie ma sensu. Patrząc na śluz i szyjkę, owulacja mogła być koło 19/20dc, ale to tylko przypuszczenie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2017, 12:55
agnieszka011988 lubi tę wiadomość
-
Agis29 wrote:
Masz regularne cykle? Czy czasem jakiś odskok sie zdarzy i jest dłuższy /krótszy?
Baaaaardzo orientacyjnie można obstawić okolice 20dc z racji innych objawów niż temperatura. Zeby miec tez do dyspozycji temperatura to musi ona byc mierzona regularnie bo inaczej niczego Ci nie pokaże. I o stałej porze. nie ma co mierzyć raz o 5 raz o 8 temperatury bo będą mocne wahania i dalej nic nie można będzie odczytać. Stała pora stale miejsce mierzenia rano przed wstaniem z łózka i będzie cos wiecej wiadomo poki co zostało Ci...czekanieWiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2017, 13:02
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek 21.07.2018 3360g, 55cm
21.01 69cm -