Kiedy mogło dojść do owulacji?
-
Cześć. Powiedzcie jak to jest w końcu z tymi testami owulacyjnymi i z samą owulacją. Na moim przykładzie:
Cykle mam regularne 27 - 30 dniowe. Ostatnia miesiączka 30.10 i tak to wygląda:
6.11, 7.11, 8.11, 9.11, 10.11 - temp. 36.8 brak śluzu, test owu negatywny
11.11 - śluz lepki, lekko rozciągliwy, uczucie wilgoci test negatywny,
12.11 - temp. 36,7 dużo śluzu, średnio rozciągliwy, test negatywny
13.11 - temp. 36.8 bardzo dużo śluzu, kremowy, biały ale rozciągliwy, ból podbrzusza, test owu pozytywny
14.11 - temp. 36,7 śluzu prawie wcale, nie rozciągliwy - współżycie w nocy, test owu negatywny.
I od 15.11 temp. równe 37.0.
I teraz pytanie, czy prawdopodobna owulacja miała miejsce w dniu, w którym wyszedł pozytywny test oraz kiedy było najwięcej śluzu płodnego i ból podbrzusza, czy jednak dzień po, kiedy to temperatura była najniższa a po tym był znaczny jej skok?
-
Moim zdaniem owulacja była 14.11 ale to tylko moje skromne zdanie. Po owulacji następuje skok temperatury co widać 15.11 a test owulacyjnny wskazuje że owulacja nastąpi w przeciągu 24 do 36h ale ekspertem nie jestemOna 36 lat
Badania ok
Fertistim, Folian, kwas omega 3-6-9
On 36 lat
cukrzyca
w trakcie badan
milionowy cs....... -
Nativip wrote:Moim zdaniem owulacja była 14.11 ale to tylko moje skromne zdanie. Po owulacji następuje skok temperatury co widać 15.11 a test owulacyjnny wskazuje że owulacja nastąpi w przeciągu 24 do 36h ale ekspertem nie jestem
Dziękuję za odpowiedź Mam rozumieć, że objawy, takie jak ból jajników lub ból podbrzusza czy wodnisty śluz świadczą o zbliżającej się owulacji, a nie o tym, że owulacja jest w tym momencie? -