X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Kiedy mogło dojść do owulacji?
Odpowiedz

Kiedy mogło dojść do owulacji?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Margi Debiutantka

Wysłany: 18 listopada 2020, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Powiedzcie jak to jest w końcu z tymi testami owulacyjnymi i z samą owulacją. Na moim przykładzie:
    Cykle mam regularne 27 - 30 dniowe. Ostatnia miesiączka 30.10 i tak to wygląda:
    6.11, 7.11, 8.11, 9.11, 10.11 - temp. 36.8 brak śluzu, test owu negatywny
    11.11 - śluz lepki, lekko rozciągliwy, uczucie wilgoci test negatywny,
    12.11 - temp. 36,7 dużo śluzu, średnio rozciągliwy, test negatywny
    13.11 - temp. 36.8 bardzo dużo śluzu, kremowy, biały ale rozciągliwy, ból podbrzusza, test owu pozytywny
    14.11 - temp. 36,7 śluzu prawie wcale, nie rozciągliwy - współżycie w nocy, test owu negatywny.
    I od 15.11 temp. równe 37.0.
    I teraz pytanie, czy prawdopodobna owulacja miała miejsce w dniu, w którym wyszedł pozytywny test oraz kiedy było najwięcej śluzu płodnego i ból podbrzusza, czy jednak dzień po, kiedy to temperatura była najniższa a po tym był znaczny jej skok?

• Nativip Przyjaciółka

Wysłany: 18 listopada 2020, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem owulacja była 14.11 ale to tylko moje skromne zdanie. Po owulacji następuje skok temperatury co widać 15.11 a test owulacyjnny wskazuje że owulacja nastąpi w przeciągu 24 do 36h ale ekspertem nie jestem

Ona 36 lat
    Badania ok
    Fertistim, Folian, kwas omega 3-6-9

On 36 lat
    cukrzyca
    w trakcie badan

milionowy cs....... :(
  • Margi Debiutantka

Wysłany: 19 listopada 2020, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nativip wrote:
    Moim zdaniem owulacja była 14.11 ale to tylko moje skromne zdanie. Po owulacji następuje skok temperatury co widać 15.11 a test owulacyjnny wskazuje że owulacja nastąpi w przeciągu 24 do 36h ale ekspertem nie jestem

Dziękuję za odpowiedź :) Mam rozumieć, że objawy, takie jak ból jajników lub ból podbrzusza czy wodnisty śluz świadczą o zbliżającej się owulacji, a nie o tym, że owulacja jest w tym momencie?

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ