Kiedy seks? dzień po podwyższeniu temperatury?
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja sie zastanawiam nad 28dni bo mnie OF zacyzna denerwować - też troszkę kombinuję z wpisywaniem żeby mi wyznaczało po mojemu. Polecacie?
mam jeszcze konto na FertilityFriend, ale jeszcze gorzej wyznacza.
Wczoraj sprzątając znalazłam kilka papierowych kart do prowadzenia wykresu, zostały mi jeszcze z nauk przedmałżeńskich Chyba spróbuję prowadzić papierowy wykres.
Dziewczyny, a ta metoda o ktorej piszecie - z temp. i wyznaczaniem szczytu śluzu ma jakaś nazwę? -
Starajac sie najwazniejszy jest sluz i szyjka, a po co tempka? Bo obraz wykresu pomaga w wylapaniu nieprawidlowosci a z czasem i najlepszego (przy cyklach regularnych) czasu wspolzycia. Jak nie mozna zajsc i wychodzi z wykresu cykl bezowulacyjny (bez fazy lutealnej) zbyt czesto to mozna domniemac, ze sa jakies klopoty natury medycznej, ktore trzeba zdiagnozowac i leczyc.
-
azibomba wrote:dziewczyny wracając do pytania. być może głupiego wybaczcie jestem początkująca( nie wiedziałam że zajście w ciążę to będzie takie wyzwanie) ale po co w ogóle mierzyć tą temperaturę skoro owulka może być i przed i po skokach.
-