Liczby na wykresie - krótkie pytanie
-
Dzień dobry,
chciałabym tylko upewnić się czy dobrze interpretuję wykres, bo nie znalazłam wyjaśnienia w FAQ.
Czy cyfry pojawiające się na wykresie pod punktami pomiaru temperatury oznaczają dni od owulacji? Czy to też długość fazy lutealnej? W jaki sposób mogą być pomocne w interpretacji cyklu? -
nick nieaktualnymoranonm wrote:Dzień dobry,
chciałabym tylko upewnić się czy dobrze interpretuję wykres, bo nie znalazłam wyjaśnienia w FAQ.
Czy cyfry pojawiające się na wykresie pod punktami pomiaru temperatury oznaczają dni od owulacji? Czy to też długość fazy lutealnej? W jaki sposób mogą być pomocne w interpretacji cyklu?
Pod wykresem są podane dni cyklu. Natomiast po owulacji, która zaznaczona jest czerwoną linią na wykresie podane są dni po owulacji. Te dni podane po owulacji znajdują się nad punktami pomiaru temperatury. Wejdź sobie w mój wykres 🙂 -
nick nieaktualnymoranonm wrote:Czyli zatem w interpretacji cyklu mogą przydać się na coś jeszcze oprócz orientacyjnego poziomu płodności?
Pomocne są w tym sensie, że wiesz który jest obecnie dzień cyklu.
A po owulacji wiesz ile dni minęło i kiedy zrobić ewentualnie test. Dodatkowo jak mierzysz tempke to możesz sobie sprawdzić czy na pewno dobrze wyznaczyło ci termin owulacji i to też potrzebne jest by wiedzieć kiedy wykonać test -