X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Liczby na wykresie - krótkie pytanie
Odpowiedz

Liczby na wykresie - krótkie pytanie

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • moranonm Nowa

Wysłany: 2 marca 2022, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,

chciałabym tylko upewnić się czy dobrze interpretuję wykres, bo nie znalazłam wyjaśnienia w FAQ.

Czy cyfry pojawiające się na wykresie pod punktami pomiaru temperatury oznaczają dni od owulacji? Czy to też długość fazy lutealnej? W jaki sposób mogą być pomocne w interpretacji cyklu?

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2022, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moranonm wrote:
    Dzień dobry,

chciałabym tylko upewnić się czy dobrze interpretuję wykres, bo nie znalazłam wyjaśnienia w FAQ.

Czy cyfry pojawiające się na wykresie pod punktami pomiaru temperatury oznaczają dni od owulacji? Czy to też długość fazy lutealnej? W jaki sposób mogą być pomocne w interpretacji cyklu?

Pod wykresem są podane dni cyklu. Natomiast po owulacji, która zaznaczona jest czerwoną linią na wykresie podane są dni po owulacji. Te dni podane po owulacji znajdują się nad punktami pomiaru temperatury. Wejdź sobie w mój wykres 🙂

• moranonm Nowa

Wysłany: 2 marca 2022, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli zatem w interpretacji cyklu mogą przydać się na coś jeszcze oprócz orientacyjnego poziomu płodności?

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2022, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moranonm wrote:
    Czyli zatem w interpretacji cyklu mogą przydać się na coś jeszcze oprócz orientacyjnego poziomu płodności?

Pomocne są w tym sensie, że wiesz który jest obecnie dzień cyklu.
    A po owulacji wiesz ile dni minęło i kiedy zrobić ewentualnie test. Dodatkowo jak mierzysz tempke to możesz sobie sprawdzić czy na pewno dobrze wyznaczyło ci termin owulacji i to też potrzebne jest by wiedzieć kiedy wykonać test

• moranonm Nowa

Wysłany: 3 marca 2022, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oki, rozumiem. Dziękuję i pozdrawiam serdecznie!

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ