Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

luteina

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • my dream Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Kochane, czy branie luteiny powoduje niemiarodajne wyniki tempki w całym czasie fazy lutealnej, czy tylko w trakcie brania luteiny (tylko te 10 dni) ???

mhsvh371pdpt408y.png
  • Andzia_:) Przyjaciółka

Wysłany: 17 stycznia 2014, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wprawdzie nie biorę luteiny, lecz Duphaston (syntetyczny progesteron), ale mam wrażenie, że on - w moim przypadku oczywiście - podwyższa temperaturę tylko w te dni, w których akurat go biorę. Może z luteiną jest podobnie? Czytałam, że ona podnosi temperaturę. Duphaston rzekomo nie, ale jak widac, są odstępstwa. :) Zbyt krótko jednak dokonuję samoobserwacji, żeby być tu dla Twojej sytuacji wyrocznią, mam nadzieję, że ktoś bardziej kompetentny się wypowie. :)

Obserwuję - nie planuję (jeszcze). :)
    *** Zdiagnozowane PCOS z tendencją do powstawania torbieli czynnościowych.
  • JoasiaF Nowa

Wysłany: 16 lutego 2014, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja biorę luteine, ale u mnie temp. Nie rośnie wręcz przeciwnie spada lub jest na stałym poziomie.

JoasiaF
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jakie suplementy i witaminy warto przyjmować w ciąży? Poradnik dla przyszłych mam

Ciąża to czas szczególnych potrzeb organizmu, w którym odpowiednia podaż witamin i minerałów odgrywa kluczową rolę dla zdrowia mamy i prawidłowego rozwoju dziecka. Jakich składników nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy i kiedy warto sięgnąć po suplementy? W artykule wyjaśniamy, które witaminy i minerały są najważniejsze w ciąży, jak wybierać bezpieczne preparaty oraz jak zaplanować suplementację zgodnie z aktualnymi rekomendacjami specjalistów.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

💔 Jak przetrwać Święta, gdy Twoje ramiona są puste? Poradnik dla par starających się o dziecko

Święta Bożego Narodzenia. Magiczny czas, pełen ciepła, rodzinnych spotkań i... presji. Dla par, które od dawna marzą o dziecku, grudzień potrafi być emocjonalnym rollercoasterem. Wzruszenie miesza się z frustracją, poczuciem niesprawiedliwości i bólem, a każda reklama czy uśmiechnięte dziecko przy stole tylko uwypukla to, czego w ciągu roku udaje się jakoś nie dostrzegać.

CZYTAJ WIĘCEJ