Mierzenie temperatury a przebudzenie się nad ranem
-
Mam pytanie o mierzenie temperatury. Normalnie budzę się ok. 7 i wtedy mierzę temperaturę. Ostatnio jednak budziłam się kilka razy ok 5 i chwilę leżałam zanim znów zasnęłam. Nie wstawałam z łóżka ani nic. Czy w takim wypadku powinnam mierzyć temperaturę o 5? Czy jeśli zmierzę normalnie o 7 to będzie nieprawidłowy?
-
Cześć dziewczyny, mam pewne wątpliwości co do sposobu zaznaczania temp. na wykresie i prosiłabym o wyjaśnienie, bo nie ukrywam to mój pierwszy cykl i mam mieszane uczucia.
Jeżeli zmierzona temp. wskazuje np. 35,65 lub np 36,67 to czy dokonujecie zaokrąglenia np. 35,65= 35,6 lub 36,67 = 36,7? Czy zaznaczacie tak, jak wskazuje?
Z góry będę wdzięczna :* -
Karolcia86 wrote:Cześć dziewczyny, mam pewne wątpliwości co do sposobu zaznaczania temp. na wykresie i prosiłabym o wyjaśnienie, bo nie ukrywam to mój pierwszy cykl i mam mieszane uczucia.
Jeżeli zmierzona temp. wskazuje np. 35,65 lub np 36,67 to czy dokonujecie zaokrąglenia np. 35,65= 35,6 lub 36,67 = 36,7? Czy zaznaczacie tak, jak wskazuje?
Z góry będę wdzięczna :*
Wszystko zaznaczaj dokladnie tak jak Ci wychodzi. Dlatego termometr ma byc dokladny by bylo widac nawet najmniejsze odchyleniaFrida
PCO
Hyperprolaktynemia czynnościowa
Hipoglikemia reaktywna -
Dziewczyny mam jeszcze takie pytanie odnośnie mierzenia temperatury.
Mierzę temperaturę o stałej porze, dziś jednak przebudziłam się wcześniej i postanowiłam sobie ją zmierzyć. Wyszło mi 36,63 poszłam spać dalej i jak się obudziłam już o prawidłowej porze (było to ok 1.5h później), o tej co zwykle mierze, temperatura wskazała mi już niecałe 36,86. Którą temperaturę mam brać pod uwagę? -
Ja używam pearly i tam jest "granica godzinowa" do 3 godzin przed i 3 godzin po godzinie ostatniego mierzenia. Czyli jak mierzyłam np. wczoraj o 7.30, to jutro mam możliwość mierzenia od 4.30 do 10.30. W tym przedziale. Jeżeli mierzycie trochę wcześniej, to myślę, że i tak powinno być ok. Ja w OF wpisuję stałą godzinę, bo wtedy mi nie bierze pod uwagę tych godzin, a wgl. mnie powinien
Ja mam problem jak na przykład rano się zerwę po jakimś śnie i oderwę głowę od poduszki nie wiem czy powinnam wtedy mierzyć, ale mierzę. Tylko po takim zerwaniu leżę sobie jeszcze trochę. -