X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Mierzenie temperatury a przebudzenie się nad ranem
Odpowiedz

Mierzenie temperatury a przebudzenie się nad ranem

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Basha Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie o mierzenie temperatury. Normalnie budzę się ok. 7 i wtedy mierzę temperaturę. Ostatnio jednak budziłam się kilka razy ok 5 i chwilę leżałam zanim znów zasnęłam. Nie wstawałam z łóżka ani nic. Czy w takim wypadku powinnam mierzyć temperaturę o 5? Czy jeśli zmierzę normalnie o 7 to będzie nieprawidłowy?

f2w3ugpjqs7gupgd.png
  • agulka0629 Przyjaciółka

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    podbijam pytanie bo mam dokladnie tak samo;) czasem sie przebudzę dwie godziny, godzine przed budzikiem i co wtedy? ja jak sie juz obudze to zmierze i zaznaczam inna godzine na wykresie.

• ana909 Ekspertka

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli często się budzicie to ustawcie sobie budzik np na 4 a potem spokojnie jeszcze można dospac :)

Kocham Cię córeczko ❤
    Alicja 3820g i 54cm ur. 28.09.2016 r ❤❤❤
  • Basha Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 01:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nie wiem, czy budzik pomoże bo mam kota, który mnie budzi kiedy sam wstanie. Zauważyłam, że jak mierzę temperaturę ok 5-5.30 to mam 35.9 a jak o 7 to 36.3. Dwa dni pod rząd zmierzyłam o dwóch porach i miałam taki sam wynik.

f2w3ugpjqs7gupgd.png
  • Fridakahlo Koleżanka

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam tak samo i tez sie zastanawiałam, ktora temperature zaznaczac.

Frida

PCO
    Hyperprolaktynemia czynnościowa
    Hipoglikemia reaktywna
  • Karolcia86 Koleżanka

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, mam pewne wątpliwości co do sposobu zaznaczania temp. na wykresie i prosiłabym o wyjaśnienie, bo nie ukrywam to mój pierwszy cykl i mam mieszane uczucia.
    Jeżeli zmierzona temp. wskazuje np. 35,65 lub np 36,67 to czy dokonujecie zaokrąglenia np. 35,65= 35,6 lub 36,67 = 36,7? Czy zaznaczacie tak, jak wskazuje?

Z góry będę wdzięczna :*

• Fridakahlo Koleżanka

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia86 wrote:
    Cześć dziewczyny, mam pewne wątpliwości co do sposobu zaznaczania temp. na wykresie i prosiłabym o wyjaśnienie, bo nie ukrywam to mój pierwszy cykl i mam mieszane uczucia.
    Jeżeli zmierzona temp. wskazuje np. 35,65 lub np 36,67 to czy dokonujecie zaokrąglenia np. 35,65= 35,6 lub 36,67 = 36,7? Czy zaznaczacie tak, jak wskazuje?

Z góry będę wdzięczna :*

Wszystko zaznaczaj dokladnie tak jak Ci wychodzi. Dlatego termometr ma byc dokladny by bylo widac nawet najmniejsze odchylenia ;)

Frida

PCO
    Hyperprolaktynemia czynnościowa
    Hipoglikemia reaktywna
  • Karolcia86 Koleżanka

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fridakahlo bardzo dziękuję, zatem muszę czekać na dalszy rozwój, może coś się zmieni. A jak u Ciebie przebiegają starania?

• Noeli Przyjaciółka

Wysłany: 31 maja 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam jeszcze takie pytanie odnośnie mierzenia temperatury.
    Mierzę temperaturę o stałej porze, dziś jednak przebudziłam się wcześniej i postanowiłam sobie ją zmierzyć. Wyszło mi 36,63 poszłam spać dalej i jak się obudziłam już o prawidłowej porze (było to ok 1.5h później), o tej co zwykle mierze, temperatura wskazała mi już niecałe 36,86. Którą temperaturę mam brać pod uwagę?

km5sqtkf7r0h04nm.png
  • agusia0104 Koleżanka

Wysłany: 31 maja 2016, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drugą :)

Luty 2017-laparosopia/usunięta torbiel endometrialna...
  • Mendy Debiutantka

Wysłany: 5 czerwca 2016, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używam pearly i tam jest "granica godzinowa" do 3 godzin przed i 3 godzin po godzinie ostatniego mierzenia. Czyli jak mierzyłam np. wczoraj o 7.30, to jutro mam możliwość mierzenia od 4.30 do 10.30. W tym przedziale. Jeżeli mierzycie trochę wcześniej, to myślę, że i tak powinno być ok. Ja w OF wpisuję stałą godzinę, bo wtedy mi nie bierze pod uwagę tych godzin, a wgl. mnie powinien :)
    Ja mam problem jak na przykład rano się zerwę po jakimś śnie i oderwę głowę od poduszki :P nie wiem czy powinnam wtedy mierzyć, ale mierzę. Tylko po takim zerwaniu leżę sobie jeszcze trochę.

• Wasp Ekspertka

Wysłany: 1 lipca 2016, 06:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko, to pearly to niezly komputerek :) i za niezłą cene :,D

Mendy, robie tak jak Ty :)

Synek Piotruś <3 30.05.2014
    Corcia Oliwka 13.02.2018

Mutacja Mthfr

YW46p1.png
    Aniolki 23.08.2012 (10tc) 14.02.2013 (10tc)
  • Niika79 Nowa

Wysłany: 5 lipca 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ktoś może zerknąć na mój wykres? nie wiem co myśleć o 2-dniowym spadku temp. Ból w podbrzuszu taki ciągnący w dół,jakbym "pełna" była i mam takie wrażenie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2016, 11:06

chcę znowu być mamą
  • kasza Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niika, chyba musisz uzbroić się w cierpliwość i czekać :)

Kto nie boi się wierzyć, że się uda?
    Ja nie, ja wierzę, wiara czyni cuda.. <3
    klz9vcqgoe25tgnv.png

klz9vcqggnhy4ejj.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ