X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Mierzenie temperatury - dziwny wynik
Odpowiedz

Mierzenie temperatury - dziwny wynik

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • M5ilena Przyjaciółka

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mierze temperature zawsze o tej samej porze zanim wstanę z łóżka. Wczoraj jak zwykle zmierzyłam i było 36.5, z ciekawości zmierzyłam raz jeszcze od razu i była 36.7. Dziś zrobiłam tak samo i wynik był taki sam 0.2 ' różnicy. Czemu jest taka różnica? Ktoś coś?

Nela 02.08.2016 💜🥰 - 24 cykle starań

💜 20 cykli starań - 10tc- serduszko przestalo bic 😭💔😩
  • Malgonia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M5ilena wrote:
    Mierze temperature zawsze o tej samej porze zanim wstanę z łóżka. Wczoraj jak zwykle zmierzyłam i było 36.5, z ciekawości zmierzyłam raz jeszcze od razu i była 36.7. Dziś zrobiłam tak samo i wynik był taki sam 0.2 ' różnicy. Czemu jest taka różnica? Ktoś coś?

Temperatura po przebudzeniu zawsze szybko rośnie, dlatego tak ważne jest by zmierzyć ją od razu, nawet leżenie i patrzenie w sufit ma wpływ na to jaka ona będzie. Jeśli mierzysz w ustach to inaczej oddychasz gdy śpisz, inaczej gdy masz zaciśnięte usta na termometrze itd.

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • terka Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poza tym termometr często się nagrzewa podczas mierzenia i dlatego drugi pomiar juz jest wyższy

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • M5ilena Przyjaciółka

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Poza tym termometr często się nagrzewa podczas mierzenia i dlatego drugi pomiar juz jest wyższy
    Dzieki. Mierze w poxhwie :)

Nela 02.08.2016 💜🥰 - 24 cykle starań

💜 20 cykli starań - 10tc- serduszko przestalo bic 😭💔😩
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ