Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Migotanie przedsionków i spadający Potas
Odpowiedz

Migotanie przedsionków i spadający Potas

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Jessunia Nowa

Wysłany: 3 maja 2024, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, jestem obecnie w 20tc i juz drugi raz w przeciągu 3 tygodni wylądowałam na pogotowiu z powodu migotania przedsionków i pulsu 180/min, a wszystko to z powodu niskiego potasu. Czy któraś z was miała taki problem i jakoś sobie z nim poradziła? Wspomnę, ze jem dużo bananów, a po uzupełnieniu potasu po nocy na oddziale lekarz mówi, ze jest w normie i nie trzeba uzupełniać.

• Czarna Dalia Koleżanka

Wysłany: 30 października 2024, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podłączę się pod ten wątek - jestem w 36 TC, leczę się kardiologicznie od dzieciństwa (wady zastawkowe i tachykardia). Dziś w badaniu EKG mam adnotację, że wynik nieprawidłowy - trzepotanie przedsionków. Mój kardiolog zetknął na ten wynik, osłuchał mnie i powiedział że nie widzi przeciwwskazań do porodu naturalnego, ale przy przyjęciu do szpitala mam pokazać ten wynik EKG.

Przeczytałam trochę w internecie i widzę, że trzepotanie przedsionków to raczej poważniejsza sprawa, wymaga monitorowania, bo może wpływać na matkę oraz dziecko. Mój kardiolog nie dał mi żadnych zaleceń, kontrola dopiero za 7 miesięcy.

Czy ktoś miał trzepotanie (nie migotanie) przedsionków w ciąży? Czy powinnam zgłosić się do jeszcze innego kardiologa? U tego leczę się kilka lat, ale słyszałam już opinie że mocno bagatelizuje dolegliwości. Czy powinnam cokolwiek pisać do ginekologa (wizyty już nie mam, spotykamy się w szpitalu na porodzie)? W adnotacjach z wizyty kardiologicznej mam tylko info "stan stabilny kardiologicznie".

Będę wdzięczna za poradę, bo nie wiem czy mój kardiolog zbagatelizował coś dość poważnego, czy po prostu internet tak straszy...

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak interpretować wynik testu ciążowego i co robić dalej?

Testy ciążowe są jednymi z najczęściej stosowanych narzędzi diagnostycznych w warunkach domowych. Choć ich obsługa wydaje się prosta, interpretacja wyniku może wzbudzać wiele pytań - zwłaszcza gdy rezultat jest niejednoznaczny, pojawia się wcześniej niż zaleca producent lub gdy towarzyszą mu objawy wymagające szerszej oceny medycznej. Zrozumienie działania testów wykrywających gonadotropinę kosmówkową (hCG), a także świadomość ograniczeń tych metod pozwala trafniej ocenić sytuację i podjąć odpowiednie kroki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ