Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Migotanie przedsionków i spadający Potas
Odpowiedz

Migotanie przedsionków i spadający Potas

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Jessunia Nowa

Wysłany: 3 maja 2024, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, jestem obecnie w 20tc i juz drugi raz w przeciągu 3 tygodni wylądowałam na pogotowiu z powodu migotania przedsionków i pulsu 180/min, a wszystko to z powodu niskiego potasu. Czy któraś z was miała taki problem i jakoś sobie z nim poradziła? Wspomnę, ze jem dużo bananów, a po uzupełnieniu potasu po nocy na oddziale lekarz mówi, ze jest w normie i nie trzeba uzupełniać.

• Czarna Dalia Koleżanka

Wysłany: 30 października 2024, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podłączę się pod ten wątek - jestem w 36 TC, leczę się kardiologicznie od dzieciństwa (wady zastawkowe i tachykardia). Dziś w badaniu EKG mam adnotację, że wynik nieprawidłowy - trzepotanie przedsionków. Mój kardiolog zetknął na ten wynik, osłuchał mnie i powiedział że nie widzi przeciwwskazań do porodu naturalnego, ale przy przyjęciu do szpitala mam pokazać ten wynik EKG.

Przeczytałam trochę w internecie i widzę, że trzepotanie przedsionków to raczej poważniejsza sprawa, wymaga monitorowania, bo może wpływać na matkę oraz dziecko. Mój kardiolog nie dał mi żadnych zaleceń, kontrola dopiero za 7 miesięcy.

Czy ktoś miał trzepotanie (nie migotanie) przedsionków w ciąży? Czy powinnam zgłosić się do jeszcze innego kardiologa? U tego leczę się kilka lat, ale słyszałam już opinie że mocno bagatelizuje dolegliwości. Czy powinnam cokolwiek pisać do ginekologa (wizyty już nie mam, spotykamy się w szpitalu na porodzie)? W adnotacjach z wizyty kardiologicznej mam tylko info "stan stabilny kardiologicznie".

Będę wdzięczna za poradę, bo nie wiem czy mój kardiolog zbagatelizował coś dość poważnego, czy po prostu internet tak straszy...

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ