X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Migotanie przedsionków i spadający Potas
Odpowiedz

Migotanie przedsionków i spadający Potas

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Jessunia Nowa

Wysłany: 3 maja 2024, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, jestem obecnie w 20tc i juz drugi raz w przeciągu 3 tygodni wylądowałam na pogotowiu z powodu migotania przedsionków i pulsu 180/min, a wszystko to z powodu niskiego potasu. Czy któraś z was miała taki problem i jakoś sobie z nim poradziła? Wspomnę, ze jem dużo bananów, a po uzupełnieniu potasu po nocy na oddziale lekarz mówi, ze jest w normie i nie trzeba uzupełniać.

• Czarna Dalia Koleżanka

Wysłany: 30 października 2024, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podłączę się pod ten wątek - jestem w 36 TC, leczę się kardiologicznie od dzieciństwa (wady zastawkowe i tachykardia). Dziś w badaniu EKG mam adnotację, że wynik nieprawidłowy - trzepotanie przedsionków. Mój kardiolog zetknął na ten wynik, osłuchał mnie i powiedział że nie widzi przeciwwskazań do porodu naturalnego, ale przy przyjęciu do szpitala mam pokazać ten wynik EKG.

Przeczytałam trochę w internecie i widzę, że trzepotanie przedsionków to raczej poważniejsza sprawa, wymaga monitorowania, bo może wpływać na matkę oraz dziecko. Mój kardiolog nie dał mi żadnych zaleceń, kontrola dopiero za 7 miesięcy.

Czy ktoś miał trzepotanie (nie migotanie) przedsionków w ciąży? Czy powinnam zgłosić się do jeszcze innego kardiologa? U tego leczę się kilka lat, ale słyszałam już opinie że mocno bagatelizuje dolegliwości. Czy powinnam cokolwiek pisać do ginekologa (wizyty już nie mam, spotykamy się w szpitalu na porodzie)? W adnotacjach z wizyty kardiologicznej mam tylko info "stan stabilny kardiologicznie".

Będę wdzięczna za poradę, bo nie wiem czy mój kardiolog zbagatelizował coś dość poważnego, czy po prostu internet tak straszy...

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ