X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Migotanie przedsionków i spadający Potas
Odpowiedz

Migotanie przedsionków i spadający Potas

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Jessunia Nowa

Wysłany: 3 maja, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, jestem obecnie w 20tc i juz drugi raz w przeciągu 3 tygodni wylądowałam na pogotowiu z powodu migotania przedsionków i pulsu 180/min, a wszystko to z powodu niskiego potasu. Czy któraś z was miała taki problem i jakoś sobie z nim poradziła? Wspomnę, ze jem dużo bananów, a po uzupełnieniu potasu po nocy na oddziale lekarz mówi, ze jest w normie i nie trzeba uzupełniać.

• Czarna Dalia Nowa

Wysłany: 30 października, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podłączę się pod ten wątek - jestem w 36 TC, leczę się kardiologicznie od dzieciństwa (wady zastawkowe i tachykardia). Dziś w badaniu EKG mam adnotację, że wynik nieprawidłowy - trzepotanie przedsionków. Mój kardiolog zetknął na ten wynik, osłuchał mnie i powiedział że nie widzi przeciwwskazań do porodu naturalnego, ale przy przyjęciu do szpitala mam pokazać ten wynik EKG.

Przeczytałam trochę w internecie i widzę, że trzepotanie przedsionków to raczej poważniejsza sprawa, wymaga monitorowania, bo może wpływać na matkę oraz dziecko. Mój kardiolog nie dał mi żadnych zaleceń, kontrola dopiero za 7 miesięcy.

Czy ktoś miał trzepotanie (nie migotanie) przedsionków w ciąży? Czy powinnam zgłosić się do jeszcze innego kardiologa? U tego leczę się kilka lat, ale słyszałam już opinie że mocno bagatelizuje dolegliwości. Czy powinnam cokolwiek pisać do ginekologa (wizyty już nie mam, spotykamy się w szpitalu na porodzie)? W adnotacjach z wizyty kardiologicznej mam tylko info "stan stabilny kardiologicznie".

Będę wdzięczna za poradę, bo nie wiem czy mój kardiolog zbagatelizował coś dość poważnego, czy po prostu internet tak straszy...

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ