moj pierwszy wykres i pytania
-
Nie rozumiem ginekologa. Luteina wstrzymuje pęknięcie pęcherzyka... skoro bierzesz ją juz od kilku dni to nie jestem pewna czy to owu, czy luteina podniosła Ci tempkę. Chyba, ze owu miałaś 12 dc.Gameta Rzgów
III procedury ivf. (4 mrozaczki )
4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897
08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
Leoś 1580g i Laura 1420g. -
Rebe owulacja wystepuje blisko dni szczytu sluzu. U ciebie śluz był tylko 17 i 18 dc. Dlaczego przepisał Ci luteinę? zlecił Ci wcześniej badanie progesteronu około 7 dni po owulacji? Wcześniej powinien Ci zlecić monitoring żeby wiedzieć kiedy była owulacja i kiedy należy wykonać to badanie. Mnie raz lekarz zlecił Luteinę bez wcześniejszych badań i w moim przypadku zaszkodziło mi to bo okazuje się że progesteron mam super.
U Ciebie jeżeli była owulacja to około 17-18 dc i nawet po temp. to widać że wtedy skoczyła a wcześniej mogła luteina ją podnieść (jeżeli podnosi).
Moim zdaniem po anty należy odczekać kilka cykli i potem zrobić komplet badań hormonalnych i potem dopiero leki jeżeli wyjdzie coś nie tak, ale to jest tylko moje zdanie. Nigdy nie brałam anty więc nie wiem jak to dokładnie wygląda a dokładniej powinno wyglądać.Yasmin lubi tę wiadomość
-
Luteinę bierze się po owulacji. Jeżeli masz długie cykle to 12 dc to za wcześnie na luteinę. Moim zdaniem takie branie to raczej zaburzy naturalny cykl a nie pomoże... czasem lepiej poczekać niz z pośpiechu sobie szkodzić. Z tego co wiem luteina brana za wcześniej może blokować owulację tylko nie wiem czy przy każdej dawce.
A jakie masz TSH? -
Wiadomo jeżeli zaczęłaś to musisz skończyć.
Lepiej pójść do lekarza niż leczyć się u dra google, ale czasem lepiej poszukać kogoś komu chce sie zaufać a nie z przymusu.
Ja długo szukałam i wielu konowałów zaliczyłam aż trafiłam do Lekarza z prawdziwego zdarzenia. Teraz sie nie przejmuje że mi zaszkodzi leczenie które mi zleci, bo mu po prostu na pierwszej wizycie zaufałam bez jakichkolwiek wątpliwości (teraz trochę żałuje że wcześniej nie zaczęłam leczenia u naprotechnologa), bo to co mówił trzymało sie kupy a wcześniejsi tylko by mi zaszkodzili gdybym brała to co mi chcieli zlecać. -
Przecież napisałam Ci, że progesteron blokuje owu. Pewnie tak będzie nie martw sie, nie wiem radziłabym isć do innego lekarza, zapytać czy już możesz odstawić lutkę... i powinnaś dostac @...
vanessa lubi tę wiadomość
Gameta Rzgów
III procedury ivf. (4 mrozaczki )
4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897
08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
Leoś 1580g i Laura 1420g. -
Miu95 wrote:Nie wiedziałam, że luteina jest taka zła . Kiedyś brałam ją przez prawie rok, na regulację cykli. Podczas brania w końcu miałam miesiączkę jak w zegarku, po odstawieniu znowu nic. Ale traktowałam ją, jak lek-cud :p.
-
Witajcie! To mój pierwszy cykl rownież i muszę przyznać ze trochę to pokomplikowane....przerywania linia pokazuje owulacje która kompletnie nie zgadza sie z rzeczywistością bo test pokazuje owulacje na dzisiaj czy możecie mi pomoc zerknąć na test? Bardzo dziekujeAprilka
-