X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Monitor owulacji w zakładce Testy na wykresie
Odpowiedz

Monitor owulacji w zakładce Testy na wykresie

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Miu95 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Nurtuje mnie od dawna pewna sprawa, a nie widziałam wytłumaczenia w Pytaniach i Odpowiedziach ze strony OvuFriend.

W opcjach "dnia" na naszych wykresach w zakładce TESTY znajduje się po za testami owu i ciążowymi również MONITOR OWULACJI.

Czy ktoś może mi wytłumaczyć jak to działa? Kiedy co zaznaczać? Czy to jakaś inna metoda badania?

BYNZp1.png 7Hgfp2.png
  • Aleksia85 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wydaje mi sie że zaznaczasz jak mocna masz kreskę na teście owulacyjnym (najmocniejsza kreska wskazuje na szczyt owulacji) ale też nie jestem pewna :)

oeuadzu5c56wlzo3.png
    bhywcwa1cs9d2clm.png
    w5wqcwa1bc3vq9f8.png
  • takasobieja Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koleżanka pyta o monitoring owulacji, a nie testy owulacyjne. Owulacja przy testach owulacyjnych jest po 12-48godz po pozytywnym teście. Pozytywny to wtedy kiedy kreska kontrolna i testowała jest równa, lub gdy testowa jest ciemniejsza od kontrolnej.
    Jeśli chodzi o Twoje pytanie... To sama się zastanawiam o co w tym chodzi :/

Gameta Rzgów
    III procedury ivf. (4 mrozaczki :))
    4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897 ;)
    08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
    Leoś 1580g i Laura 1420g. <3
  • Miu95 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawiam się właśnie, czy te wartości "wysoki/niski" nie nawiązują do jakiegoś komputera albo np mikroskopu na ślinę.
    W ogóle brakuje tam opcji z monitoringiem /usg ;).

BYNZp1.png 7Hgfp2.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    google ;-)

http://www.przedciaza.pl/33-monitor-plodnosci

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Agata3008 Nowa

Wysłany: 29 lutego 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem ciekawa co znaczy monitor owulacji!!!

• Olcia1988 Przyjaciółka

Wysłany: 11 marca 2016, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zawsze uważałam że to jest właśnie badanie przez lekarza za pomocą usg. to też nazywa się przecież monitorem

nowy początek 12-2015
    03-2016 pierwszy cykl z Clo
    04-2016 drugi cykl z Clo + żel conceive plus
    05-2016 cykl bez wspomagaczy + badanie nasienia
  • Madzia1888 Koleżanka

Wysłany: 14 marca 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja posiadam monitor owulacji firmy clearblue. Jest to maly komputerek do ktorego dokupuje sie testy owulacyjne. Zaznacza sie pietwszy dzien miesiaczki i od tego dnia w 6 dniu cyklu i az do 15 dnia cyklu. Test wykonuje sie tak samo jak zwykly test owulacji z ta roznica ze aby odczytac wynik owulacji nalezy test umiescic w komuterze za pomoca okienka testowego. Po 5minutach na ekranie pokazuje sie wynik: niski, wysoki badz szczyt.
    Monitor dodatkowo ma funkcje budzika ktory przypomina ze danego dnia mamy wykonac test. Posiada wbudowany kalendarz w ktorym mozemy zaznaczyc wspolzycie badz obfitosc okresu.
    Minus monitora owulacji to: cena samego monitora i cena testow oraz ze jak stosuje sie kuracje hormonalna stala czy tez dlugosc cyklu jest wieksza niz 42dni to moze on wykazywac bledne wyniki.

pp2018 lubi tę wiadomość

*** Córeczka Wiktoria 20.08. 2014-22. 08.2014 Mój kochany Aniołek 32tyg+6dn ***

gannyx8dxw1dmqff.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ