Monitor owulacji w zakładce Testy na wykresie
-
Cześć dziewczyny! Nurtuje mnie od dawna pewna sprawa, a nie widziałam wytłumaczenia w Pytaniach i Odpowiedziach ze strony OvuFriend.
W opcjach "dnia" na naszych wykresach w zakładce TESTY znajduje się po za testami owu i ciążowymi również MONITOR OWULACJI.
Czy ktoś może mi wytłumaczyć jak to działa? Kiedy co zaznaczać? Czy to jakaś inna metoda badania? -
Koleżanka pyta o monitoring owulacji, a nie testy owulacyjne. Owulacja przy testach owulacyjnych jest po 12-48godz po pozytywnym teście. Pozytywny to wtedy kiedy kreska kontrolna i testowała jest równa, lub gdy testowa jest ciemniejsza od kontrolnej.
Jeśli chodzi o Twoje pytanie... To sama się zastanawiam o co w tym chodziGameta Rzgów
III procedury ivf. (4 mrozaczki )
4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897
08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
Leoś 1580g i Laura 1420g. -
ja zawsze uważałam że to jest właśnie badanie przez lekarza za pomocą usg. to też nazywa się przecież monitorem
nowy początek 12-2015
03-2016 pierwszy cykl z Clo
04-2016 drugi cykl z Clo + żel conceive plus
05-2016 cykl bez wspomagaczy + badanie nasienia -
Ja posiadam monitor owulacji firmy clearblue. Jest to maly komputerek do ktorego dokupuje sie testy owulacyjne. Zaznacza sie pietwszy dzien miesiaczki i od tego dnia w 6 dniu cyklu i az do 15 dnia cyklu. Test wykonuje sie tak samo jak zwykly test owulacji z ta roznica ze aby odczytac wynik owulacji nalezy test umiescic w komuterze za pomoca okienka testowego. Po 5minutach na ekranie pokazuje sie wynik: niski, wysoki badz szczyt.
Monitor dodatkowo ma funkcje budzika ktory przypomina ze danego dnia mamy wykonac test. Posiada wbudowany kalendarz w ktorym mozemy zaznaczyc wspolzycie badz obfitosc okresu.
Minus monitora owulacji to: cena samego monitora i cena testow oraz ze jak stosuje sie kuracje hormonalna stala czy tez dlugosc cyklu jest wieksza niz 42dni to moze on wykazywac bledne wyniki.pp2018 lubi tę wiadomość
*** Córeczka Wiktoria 20.08. 2014-22. 08.2014 Mój kochany Aniołek 32tyg+6dn ***
-