X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Nadciśnienie w ciąży -LABETALOL
Odpowiedz

Nadciśnienie w ciąży -LABETALOL

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Renirudolf Nowa

Wysłany: 19 lutego 2022, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    Od lat leczę się na nadciśnienie. Jestem teraz w III trymestrze. W związku z tym że mam wysokie pomiary ciśnienia i żadne dostępne w aptekach leki nie działają skutecznie wylądowałam w 30 tyg. na patologii w ciąży. Leczą mnie tu Labetalolem, który jest dostępny tylko w ramach leczenia szpitalnego, dlatego chcą mnie tu zostawić do końca ciąży, co mnie przeraża. Wiem że LABETALOL (pod lekiem o nazwie Trandate) jest dostępny poza granicami Polski. Czy któraś z wam może próbowała sprowadzić samemu z zagranicy. Narazie udało mi się ustalić że nie można go już zdobyć w Czechach. Pomóżcie proszę

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ