X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Negatywne testy owulacyjne
Odpowiedz

Negatywne testy owulacyjne

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • LuckyMe Koleżanka

Wysłany: 2 stycznia 2015, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pd dwóch cykli robie testy owulacyjne. I w tym i poprzednim nie wykazały owulacji. Kreski były prawie jednakowego koloru jednak ta pierwsza byla odrobinę ciemniejsza. W tym cyklu testowałam dla pewnosci 10 dni i to samo. Czy któraś z Was miała podobnie ?

Aniołek 9/2014 [*]

3jgxe6hhf4nd2mmr.png
  • Lili87 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teoretycznie każda kobieta może mieć dwa cykle bezowulacyjne w roku. Ja tym testom aż tak bym nie ufała, bo one nie dają 100% gwarancji. Myślę, że warto pójść do ginekologa i sprawdzić fachowo jak to u Ciebie wygląda. A poza testami warto obserwować np śluz i temperaturę, bo to jest jednak bardziej miarodajne niż testy.

LuckyMe lubi tę wiadomość

25cs -12.10.16 8t4dc >tęsknię< co dzień bardziej

• LuckyMe Koleżanka

Wysłany: 3 stycznia 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy orientujesz sie ile dni po ewentualnej owulacji lekarz jest w stanie zobaczyc czy ona wystąpiła?

Aniołek 9/2014 [*]

3jgxe6hhf4nd2mmr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niewiem ale z krwi sie dowiesz

• Lili87 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie, to u ginekologa możesz wykonać tzw. monitoring owulacji. Przychodzisz do lekarza w wyznaczonych przez niego dniach (określone dni cyklu) i lekarz robi Ci USG. Dzięki temu może dokładnie zbadać Twój cykl, czas owulacji, endometrium i wykryć ewentualne nieprawidłowości. W Internecie i na forum jest sporo informacji na temat monitoringu . A czy nie stosowałaś może antykoncepcji hormonalnej? Moja szwagierka niedawno urodziła ale przez tabletki długo się starała o dziecko i też ginekolog stwierdził u niej cykle bezowulacyjne. Dostała clostilbegyt i się udało. Tak więc głowa do góry, wszystko jest do ogarnięcia :)

• Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adzia85 wrote:
    A czy orientujesz sie ile dni po ewentualnej owulacji lekarz jest w stanie zobaczyc czy ona wystąpiła?

Jeśli będzie przed owulacją będzie widać pęcherzyk na usg, po owulacji widać ciałko żółte.

Nie warto iść przez @, bo wtedy rzeczywiście niewiele można zobaczyć.

Najlepiej iść ok. 12 - 13dc (przy owulce 14dc). Lekarz sprawdzi czy coś tam rośnie, czy już ew. jest po. Jeśli przykładowo pęcherzyk będzie miał z 20mm (pękają ok. 22-26mm, pęcherzyk rośnie ok. 2-3mm doba), warto umówić się na kolejną wizytę za dwa, trzy dni. Będzie wiadomo czy może nie pękają czy bedzie już ciałko żółte.

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adzia85 wrote:
    Pd dwóch cykli robie testy owulacyjne. I w tym i poprzednim nie wykazały owulacji. Kreski były prawie jednakowego koloru jednak ta pierwsza byla odrobinę ciemniejsza. W tym cyklu testowałam dla pewnosci 10 dni i to samo. Czy któraś z Was miała podobnie ?
    Moim zdaniem nie warto tracic kasy na te testy . Lepiej udac sie na monitoring owulacji. Ja w tym cyklu wykonalam 15 testow i kazdy byl mega negatywny i co ? okazalo sie , ze jestem w ciazy :)

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • Lili87 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robię testy owulacyjne od zeszłego cyklu. W związku z tym, że mam taką pracę a nie inną i że gdzieś wyczytałam, że najlepiej robić je o tej samej porze, ale nie rano, to postanowiłam robić je ok 21.30. I tak też robiłam dwa tygodnie, oczywiście testy owulacji nie wykryły. Raz spotkałam się z koleżanką i opowiedziałam, ze mam problemy z owulacją a ona mi na to, że robię testy za późno... Następnego dnia zrobiłam więc test o 11 rano. I okazało się,że akurat wtedy owulacja została wykryta. Najlepsze jest to, że w tym samym dniu powtórzyłam test tak ja zwykle o 21.30 i wtedy owulacji już nie było! Z własnego doświadczenia wiem, że lepiej sugerować się temperaturą i śluzem ( choć z tym drugim akurat u mnie marnie), bo testy mogą pomóc ale mogą też niepotrzebnie nas zestresować.

• Rossanna Koleżanka

Wysłany: 16 lutego 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od tego cyklu zaczęłam używać testy owulacyjne i robiłam je od 1 dnia cyklu by nie przeoczyć czasem owulki bo nie wiedziałam czy może być bardzo wcześnie czy późno . I testy pokazywały bardzo jasną kreskę na samym początku z dnia na dzień co raz ciemniejszą a testy robiłam o różnych porach dniach . Najlepiej się robi koło 16/17 coś takiego i robiłam tak trzy testy dziennie i w końcu w 17 dniu cyklu pojawiły się dwie mocne krechy . Testy były zakupione na allegro i jedna pani z innej strony napisała że ma te same i że ciemniejsza kreska już nie będzie i że do dzieła ! I tak właśnie się stało :D działo się <3 komentarz tej pani szczególnie bardziej mnie uszczęśliwił jak napisała że z tymi testami zaciążyła :D

Życzę Powodzenia Wam kochane :*

Walczę i walczyć będę o Ciebie , bo największym darem dla kobiety jest bycie matką . <3
    2x1ns8qtdlph8oic.png

svchflw1p631ze1p.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ