Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów nie wiem jak mierzyc i co wpisywać help
Odpowiedz

nie wiem jak mierzyc i co wpisywać help

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2014, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam od paru dni mierze temp ale po wykresie widze gory i doliny ;)
    powiedzcie mam wpisac całą temp np 36,66 czy 36,6 bo chyba robie cos zle wpisuje calosc 36,66 , mierze rano pod paszka przed wstaniem z lozka

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przede wszystkim nie mierz pod pacha. Wpisuj oczywiscie calosc. Mierz pod jezykiem lub w pochwie lub w tylku;) zawsze o tej samej godzinie przed wstaniem z lozka:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech ja mam jeden termometr więc nie higieniczne to bedzie a odkazanie chyba bez sensu, duza roznica jest miedzy temp pod pacha a pochwa lub ustami?

• Kaśka13 Koleżanka

Wysłany: 6 grudnia 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bardzo duża różnica, kup drugi termometr, koszt zwykłego to ok 20zł i po sprawie.

02.2010 - synuś <3
    09.2013 - Aniołek 8 tc
    06.2014 - Aniołek 14 tc
  • Kasiaczkowa Przyjaciółka

Wysłany: 6 grudnia 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mierzenie temperatury pod pachą jest bez sensu! Ja mam termometr elektroniczny, microlife czy jakoś tak, za 10 zł z apteki, wpisywałam zawsze pełną temperaturę z dwoma miejscami po przecinku. Codziennie rano w tym samym miejscu należy mierzyć jak dziewczyny już pisały, u mnie wygodniejsze było mierzenie tempki pod językiem, prawie zawsze o 7.00 rano. Do tego obserwacja śluzu -codziennie kilka razy dziennie oraz sprawdzanie położenia szyjki i wtedy można stwierdzić czy wykres to góry i doliny

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok dzieki ja badac polozenia pochwy nie bede bo mam długie paznokcie a czytalam ze w ten sposob mozna uszkodzic delikatna blone

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwcia87 widzę że nie tylko moje cykle trwają "100 dni";)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2014, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje trwaja 31 dni wiec raczej normalnie;) a jesli Ci chodzi o ten cykl to po prostu przesunela mi sie owulacja bo bylam chora;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba mozesz sie poswiecic i obciac paznokcie? Jak i wydac te 15zl na drugi termometr jesli sie starasz o dziecko:)

M.M.K lubi tę wiadomość

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ