X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Nieregularny tryb życia a wykres?
Odpowiedz

Nieregularny tryb życia a wykres?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Cytrynowa Przyjaciółka

Wysłany: 21 listopada 2016, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,
    zaczynamy z mężem starania o dzidziusia. Chciałam zacząć mierzyć temperaturę, ale zastanawiam się czy to ma sens w moim przypadku... W mojej pracy każdy dzień to inna zmiana. Czasami zaczynam o 6 rano i po południu kończę, a czasami zaczynam popołudniu i w domu jestem ok. 1-2 w nocy. W zwiazku z tym nie sypiam regularnie, nie wstaję o tych samych godzinach - czasami pobudka o 5 rano, a czasami śpię do 11, żeby odespać. Czy może któraś z Was ma podobną sytuację życiową i prowadzi wykres? Czy wychodzi Wam coś czy lepiej sobie odpuścić? Dziękuję za odpowiedzi :)

Kryptozoospermia

7.2018 I ICSI :(

2.2019 II ICSI :)

5.11.2019 💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2016, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Temperaturę sobie odpuść, tutaj masz więcej jak mierzyć: https://ovufriend.pl/baza-wiedzy/pytania-i-odpowiedzi/pomiar-temperatury,3.html#24

Ale np. śluz czy położenie i twardość szyjki jak najbardziej możesz sprawdzać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam pracę zmianową ale mierzę temperaturę o 5.30. Jak idę na rano to o tej godzinie się budzę a jeśli idę na popołudnie to mam budzik ustawiony na tą godzinę, mierzę temperaturę i idę spać dalej. Nie raz zaśpię albo zapomnę zmierzyć temperaturę ale wtedy zaznaczam sobie na wykresie, że jest mierzona o innej godzinie. Może Ty też tak spróbuj?

• Cytrynowa Przyjaciółka

Wysłany: 25 listopada 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jako że to dopiero nasze początki, to z ciekawości mierze o tej, o której się budzę. A oprócz tego oczywiscie szyjka i śluz - uczę się ;) Choć obserwacje śluzu to zawsze prowadziłam, ale bez zapisywania - tak tylko, żeby byc mniej wiecej zorientowaną czy mam dni płodne czy też nie.

Jak na wykresie wyjdą góry i doliny, to spróbuję Twojego sposobu Pyszczek - choć może i tak być ciężko, bo np . Raz w tyg wstaje o 5. Załóżmy, że ustalę czas pomiaru na 5, to w weekend kładąc się o 3 w nocy spać do 5 nie bedzie 3 godzin :( Może po prostu ustalę godzinę na późniejszą i w ten jeden dzień bede robić to wczesniej... Musze nad tym pomyśleć :)

Kryptozoospermia

7.2018 I ICSI :(

2.2019 II ICSI :)

5.11.2019 💙
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ