Nisska temperatura -prosze o rade
-
Witam kochane, to moj 2 miesiac staran o dzidziusia. Mam problem.w interpretacji mojej temperatury. Mianowicie do owulacji tylko raz moja temperatura przekroczyla 36 stopni. Reszta wachala sie pomiedzy 34'5 a 35'9. Noe bylam chora, przeziebiona ani nie mialam zadnych o jawow ktore wskazywaly by na jakies oslabienie. Po owulacji natomiast temperatura codzine rosnie o +/-1stopien ale mimo to jest to nie przekraczajace 36,6. Jedynie wczoraj wieczorem zmierzylam to mialam 37'1. Czy ktoras z was byla w podo nej sytuacji i mimo to zaszla w ciaze? Czy to mozliwe, ze taka niska temperatura ciala przed owulacja jest normalna? Prosze o odpowiedzi
-
Ja też jestem niskotemperaturowem. Moja standardowa temperatury w pierwszej fazie cyklu nie przekracza 36. Pewnie jest ci też wiecznie zimno... Ja tam mam przynajmniej. Wszyscy porozbierani a ja w swetrze. A na słońcu to mogę siedzieć godzinami
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2017, 23:47
7.02.2019 NASZE dwa Aniołki odeszły w 11 tygodniu
👰 36 LAT
AMH 17.11 (1.05-55)
AMH (2021 rok) 25.2
ANGELIUS- zabieg jajniki i reszta u mnie ok.
🧑37 LAT
Nasienie słabe 09.2021
Liczba plemników 12 mln ( norma od 39 mln)
Morfologia 2%
Lepkość za duża
Starania o dzieciątko od 9 lat 😔😔😔
Nasienie 03.2022 😰😰😰
Liczba 6,9
Morfologia 2%
09.2023
Za mała ilość żeby zrobić morfologię 😭
07.12.2023 zabieg żylaków powrózka nasiennego 🙏
CZEKAMY NA CIEBIE MALUSZKU ❤️❤️ -
Nie wiem czy to jakaś prawidłowość i czy u kogoś się potwierdza, ale ja zanim zaczęłam przyjmowanie leków to też miałam niziutkie tempki, do tego bardzo często zimne ręce i stopy. Ale zauważyłam,że od czasu uregulowania tsh (euthyrox/letrox) temp. wygląda inaczej i w pierwszej fazie 36.2-36.3. Moje tsh nie przekraczało 3.0, ale na lekach oscyluje ok. 1.0.
-
nick nieaktualnymelba wrote:Nie wiem czy to jakaś prawidłowość i czy u kogoś się potwierdza, ale ja zanim zaczęłam przyjmowanie leków to też miałam niziutkie tempki, do tego bardzo często zimne ręce i stopy. Ale zauważyłam,że od czasu uregulowania tsh (euthyrox/letrox) temp. wygląda inaczej i w pierwszej fazie 36.2-36.3. Moje tsh nie przekraczało 3.0, ale na lekach oscyluje ok. 1.0.
U mnie podobnie to wygląda -
melba wrote:Nie wiem czy to jakaś prawidłowość i czy u kogoś się potwierdza, ale ja zanim zaczęłam przyjmowanie leków to też miałam niziutkie tempki, do tego bardzo często zimne ręce i stopy. Ale zauważyłam,że od czasu uregulowania tsh (euthyrox/letrox) temp. wygląda inaczej i w pierwszej fazie 36.2-36.3. Moje tsh nie przekraczało 3.0, ale na lekach oscyluje ok. 1.0.
Cześć u mnie też to podobnie wygląda, zawsze miałam niskie temperatury. Mam TSH na poziomie 2,165, w zeszłym roku było 3,5, więc jest lepiej, ale nadal nie idealnie. To jest mój pierwszy cykl po odstawieniu tabletek, więc dopiero zaczynam obserwacje, i zdziwiły mnie temperatury oscylujące w okolicach 36 stopni. Muszę dodać, że zawsze miałam niskie temperatury, infekcje przechodziłam z temp. 36,8/37 max, a czułam się jakbym miała "normalną" gorączkę, ale takich wartości mimo to się nie spodziewałam zobaczyć.MOJE lubi tę wiadomość
30 lat 🍍 starania od II 2018
🩺Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Endometrioza I st., niskie AMH, jajowody drożne
❌ Mutacja MTHFR wariant A1289C - A/C heterozygota ❌ Białko S
❌AMH
IX 2020 0,72 -> IV 2021 0,42 ->II 2022 0,49 💪🏻
👦🏻On: morfologia 3%, reszta wyników w normie
💉IVF💊
IV 2021 Invimed Warszawa dr K. długi protokół
19.05.21 punkcja - pobrano 2 komórki jajowe - IMSI + FertileChip
22.05.21 transfer 2 zarodków 9bl I i 8bl I - CB 😭
💉IMMUNOLOGIA🦠
IV 2022 pierwsza wizyta u doc. P. w Łodzi, zlecił badania
❌TEST IMK
❌TEST CBA
❓ANA 3
✅P/c przeciwplemnikowe
❓KIR
❓HLA-C
Od X 2021 Trulicity 1,5 mg BMI 30 -> IV 2022 -11 kg, -10cm w biodrach, BMI 26,9 💪🏻 -
A mierzyłaś wcześniej tempkę? Może tak miałaś wcześniej. Ja mam przed ovu ok 36.5, a jak mam wyższe to rano czuję różnicę, gorąco mi jest i kiedyś nie wiedziałam czemu czasem rano jest mi normalnie, a za jakiś czas jak wstaję to czuję się jakbym w piecu spała A teraz już wiem o co chodzi
-
Jak widzisz, jest to kwestia doświadczenia i znajomości swojego ciała, pomierzę kilka cykli i się okaże, czy to taka moja uroda30 lat 🍍 starania od II 2018
🩺Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Endometrioza I st., niskie AMH, jajowody drożne
❌ Mutacja MTHFR wariant A1289C - A/C heterozygota ❌ Białko S
❌AMH
IX 2020 0,72 -> IV 2021 0,42 ->II 2022 0,49 💪🏻
👦🏻On: morfologia 3%, reszta wyników w normie
💉IVF💊
IV 2021 Invimed Warszawa dr K. długi protokół
19.05.21 punkcja - pobrano 2 komórki jajowe - IMSI + FertileChip
22.05.21 transfer 2 zarodków 9bl I i 8bl I - CB 😭
💉IMMUNOLOGIA🦠
IV 2022 pierwsza wizyta u doc. P. w Łodzi, zlecił badania
❌TEST IMK
❌TEST CBA
❓ANA 3
✅P/c przeciwplemnikowe
❓KIR
❓HLA-C
Od X 2021 Trulicity 1,5 mg BMI 30 -> IV 2022 -11 kg, -10cm w biodrach, BMI 26,9 💪🏻 -