Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Okres po HSG sprawdzaniu drożności kontrastem i solą fiz.
Odpowiedz

Okres po HSG sprawdzaniu drożności kontrastem i solą fiz.

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Karolcia00 Koleżanka

Wysłany: 16 sierpnia 2020, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mialam 11 dnia cyklu sprawdzaną drożność z czego wyszło że lewy mam niedrożny, prawy jest idelanie czysty i drożny. Teraz mialam 15 dzien cyklu dostalam krwawienia, a dzis 16 dzien cyklu i normalny okres mam :/ powiedzcie mi że ktoraś z Was miala podobnie do mnie i że to normalne jest :(?!

• Elleen Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2020, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia00 wrote:
    Mialam 11 dnia cyklu sprawdzaną drożność z czego wyszło że lewy mam niedrożny, prawy jest idelanie czysty i drożny. Teraz mialam 15 dzien cyklu dostalam krwawienia, a dzis 16 dzien cyklu i normalny okres mam :/ powiedzcie mi że ktoraś z Was miala podobnie do mnie i że to normalne jest :(?!
    Witaj. Po tym badaniu zdarza się plamienie, ale raczej skąpe i ból w podbrzuszu. Jeśli krwawienie jest mocne, jak zazwyczaj okres, to myślę że powinnaś iść do swojego lekarza albo przynajmniej skonsultować telefonicznie. Raczej to nie okres bo musiałabyś mieć cykl 15-dniowy. Mało prawdopodobne. Lepiej to sprawdzic☺️

o1486iyele9sg31t.png
    Ona: 30, On: 38lat. Starania ok 2-3 lata.
    08.2020.- I CS Lametta [*] 6tc😢💔
    11.2020- II CS z Lamettą - 💕
    19.05. 2020-III badania prenatalne:
    ♀️ 2048g 💓150/ min
    ♂️ 2272g💓 145/min
    "Jezu, Ty się tym zajmij. Zawierzam się Tobie"
  • Karolcia00 Koleżanka

Wysłany: 18 sierpnia 2020, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elleen wrote:
    Witaj. Po tym badaniu zdarza się plamienie, ale raczej skąpe i ból w podbrzuszu. Jeśli krwawienie jest mocne, jak zazwyczaj okres, to myślę że powinnaś iść do swojego lekarza albo przynajmniej skonsultować telefonicznie. Raczej to nie okres bo musiałabyś mieć cykl 15-dniowy. Mało prawdopodobne. Lepiej to sprawdzic☺️

Mój lekarz napisał mi że to normalne i mam liczyć od pierwszego dnia jako nowy cykl :(więc chyba sie to zdarza... I ja musiałam być tym przypadkiem

• Marzenia Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2020, 00:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia00 wrote:
    Mój lekarz napisał mi że to normalne i mam liczyć od pierwszego dnia jako nowy cykl :(więc chyba sie to zdarza... I ja musiałam być tym przypadkiem

Ja miałam w kwietniu cykl 16dniowy😮i nie miałam hsg,ani nic innego.Po prostu taki krótki.Widać zdarza się😉

• Karolcia00 Koleżanka

Wysłany: 23 sierpnia 2020, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko że ja mam regularnie wiec u mnie była przyczyna tego zabiegu :)

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inozytol a kobieca płodność – wsparcie owulacji, metabolizmu i zdrowia hormonalnego kobiet

Coraz więcej kobiet w wieku rozrodczym zmaga się z zaburzeniami hormonalnymi, które utrudniają zajście w ciążę lub jej prawidłowy przebieg. Dlatego wiele par w czasie starań o dziecko decyduje się na wprowadzenie suplementacji poprawiającej kobiecą płodność. Jednym z najlepiej przebadanych składników jest inozytol, który – regulując gospodarkę hormonalną i cukrową – może zwiększyć szansę na zapłodnienie. Jak dokładnie działa i jakie inne skuteczne składniki wspierające płodność kobiet warto włączyć do codziennej suplementacji?

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ