X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów okres zatrzymuje sie na chwile. o co chodzi?
Odpowiedz

okres zatrzymuje sie na chwile. o co chodzi?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Hedgehog Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia, 10:02

[link=https://www.suwaczki.com/]17u9hdge9c31bxqo.png[/link]
  • clair Ekspertka

Wysłany: 7 lipca 2017, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ogólnie ten okres jest skąpy czy potem leci normalnie? :D

f2w33e3kvrxi2e75.png

4apfdcimz0vm65th.png

Clair
  • Hedgehog Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2017, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym zrobiła komplet badań przez cały cykl. Włącznie z monitoringiem.
    Może przyczyną skompych @ jest słabe endometrium- bo ono potem z nas ucieka z początkiem nowego cyklu.
    Dlatego podstawowe pytanie ginów jest takie, że pytają o @- czy jest skąpa, czy się jakoś zmieniła czy wręcz odwrotnie.

Na pewno warto obejrzeć na usg endo zaraz po @- w celu oceny czy są jakieś polipy które np. mogą przytykać pochwę i @ wtedy nie ma jak uciekać, w okresie owulacyjnym aby sprawdzić jego grubość i po owulacji.

Każde odstępstwo od normy zaleca się sprawdzić u lekarza- jeśli się coś zmieniło i nie jest jak zawsze.

• Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokładnie, idź do lekarza opisz sytuację a on zleci badania i będziesz wiedziała na czym stoisz.

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Hedgehog Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Sońkaa Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2017, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak mam, okres trwa dwa dni, trzeciego kompletna cisza, a później już tylko bardzo delikatne plamienia. Byłam z tym u gina, pytał od kiedy tak mam i w sumie nie umiałam na to pytanie odpowiedzieć, ale raczej nie od zawsze, kiedyś było jednak dłużej. Zrobił usg, o endo nic nie mówił... Ale pewnie jest cienkie, tak na logikę? Chociaż jak podpytywałam na forum dziewczyn ze słabym endo czy tak to u nich wygląda, to wyszło, że wręcz przeciwnie, więc już sama nie wiem. Gin kazał mi się tym póki co nie martwić, przepisał glucophage i zlecił badania, kolejną wizytę mam 18.08., zobaczymy co tym razem wyjdzie, eh...

10 cs szczęśliwy <3

ckaiyx8d0qvwe3ub.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2020, 12:25

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Hedgehog Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Hedgehog Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia, 10:03

• m_d_f Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby się wszystko wyjaśniło dzięki badaniom :)

Starania o drugie dziecko

HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
    Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
    Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)

Hormony w normie
    LH:FSH poniżej 0,6 (?)
    AMH w normie (2,39 ng/ml)
    TSH w normie

Diagnoza:
    Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
    Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019

Leczenie:
    Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
    Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
    Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
    Zamrożony 3AB
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2017, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też tak mam ze 2 dni okresu potem z dzień przerwy i jeszcze potem 1 dzień okresu. Chyba od zawsze tak mialam z tego co pamiętam jakoś sie nad tym nie zastanawialam czemu, zapewne hormony.

• Bercia Znajoma

Wysłany: 12 września 2017, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam podobny problem. Zaczynał mi się okres, trwał 2 dni, potem 3 dni nic i znów się pojawiał. Poszłam z tym problemem do ginekologa i się okazało, że to zaburzenia hormonalne. Aby wyregulować okres, musiałam zacząc przyjmować tabletki antykoncepcyjne.Tabletki zażywałam trzy lata, kilka miesięcy temu przerwałam (bo staramy się o dziecko z mężem) i póki co okres pojawa się regularnie.

• MOJE Autorytet

Wysłany: 26 września 2017, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie tak samo to u mnie wygląda od lat. Po 3 dniach okres sie wdecz zatrzymoje na dzien ,półtorej... i wraca na dwa dni w skapej formie.

7.02.2019 NASZE dwa Aniołki odeszły w 11 tygodniu :(
    👰 36 LAT
    AMH 17.11 (1.05-55)
    AMH (2021 rok) 25.2
    ANGELIUS- zabieg jajniki i reszta u mnie ok.

🧑37 LAT
    Nasienie słabe 09.2021
    Liczba plemników 12 mln :( ( norma od 39 mln)
    Morfologia 2%
    Lepkość za duża
    Starania o dzieciątko od 9 lat 😔😔😔

Nasienie 03.2022 😰😰😰
    Liczba 6,9
    Morfologia 2%
    09.2023
    Za mała ilość żeby zrobić morfologię 😭
    07.12.2023 zabieg żylaków powrózka nasiennego 🙏
    CZEKAMY NA CIEBIE MALUSZKU ❤️❤️
  • Jeheria Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tak mam. mam cienkie endometrium 5 mm w fazie okołoowulacyjnej. owulacja jest zawsze naturalna. 3 dnia zazwyczaj lub 2 jest brak miesiaczki. Ogólnie miesiączki to same plamienia. Lekarze olewają temat. Kiedys czytalam ze w tym dniu jest cisza hormonalna w organizmie, dlatego w tym dniu - 3 - zawsze robi sie badania hormonów.

Wg badań hormonów mam pco (lh/fsh=1,80). Wg usg nie ma pco, mam naturalne owu. Estriadol 4 dc =27 (21-250). Testosteron w normie, brak IO. Bralam ovarin i pilam inofem -rownez nic nie zmienil-bo nie mam pco.

prolaktyna podwyzszona. czytalam gdzies ze przy hashimoto jest niski estriadol i podwyzoszona prolaktyna

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2017, 19:30

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • GosiaS Nowa

Wysłany: 17 września 2021, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też tak mam.Jesyem po usunięciu polipa,lekarz twierdzi że wszystko ok i mam się nie martwić.Co do prolaktyny to przy podwyższonej zatrzymuje się okres,jest skąpy a przy wysokiej zanika.Mialam kiedyś podwyższona brałam leki na prolaktynę przez 3 miesiace przy okazji wyszło że się podwyższała przez tarczycę,wykryto u mnie niedoczynność.

• Kaja2017 Debiutantka

Wysłany: 18 marca 2023, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po rozpoczęciu brania duphastonu tak właśnie wygląda moja miesiączka 3 dni obfitego krwawienia ze skrzepami, potem 1 dzień przerwy i znowu 2 dni słabego plamienia. Podobno wpływ ma też moje tyłozgięcie macicy.

• Aga_1991 Nowa

Wysłany: 3 czerwca 2023, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam to samo od kilku lat. Okres sie zaczyna, potem 2-3 dzień nic albo lekkie plamienia i od 4 dnia normalny okres ok 3-4 dni.
    Badania wszystkie w normie, zarówno hormony, jak i endometrium. Chętnie się dowiem co jeszcze mogę zbadać

• Tosia89 Debiutantka

Wysłany: 30 czerwca, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny mam pytanie
    Co jakiś czas pojawia mi się miesiączka która zatrzymuje się w środku, widzę ja tylko podczas podcierania albo gdy mam tampon. Czy powinnam się tym niepokoić?? Dodam że boli mnie podbrzusze

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ