Opóźniona owulacja
-
nick nieaktualnyCzytałam, że w ustach moga wychodzić takie sensacje, bo rożne rejony pod językiem moga mieć inną temperaturę, terean najbardziej z tyłu pod językiem chyba najwyższą, ale jeśli spałaś z otwartą buzią to też zafałszuje wynik. Najlepiej mierzyć w pochwie // dosc czesto mierzysz też o różnych porach. Moim zdaniem - podkreślam, ze moim skromnym zdaniem, bo ekspertem nie jestem, owulka nie była dokładnie tego dnia co owu sugeruje, bo przerywana linia to jedynie sugestia z jego strony, bo widocznie ma za mało jednoznacznych danych. Owulka jeśli była to albo koło 13stego albo 18stego, ale przy takich górach i dolinach dla pewności robic testy owulacyjne, lub korzystać z mikroskopu owulacyjnego.
-
Dzięki za odp. Generalnie mierzę zawsze w jednym miejscu w ustach i jak jest "dziwny" odczyt to powtarzam 2 albo 3 razy. Trudno mi będzie zmienić na odczyt z pochwy, bo kolejne wykresy się przesuną w górę lub w dół.
Ten cykl jest wyjątkowo dziwny. Z reguły nie mam takich skoków. Od terminu owulki zaznaczonego na wykresie bolą mnie piersi i jajniki i czuje się jakoś "ciążowo". Czy taki wykres może być ciążowy czy raczej wskazuje na jakieś problemy hormonalne? -
nick nieaktualnyW tym cyklu nie zmieniaj, ale w następnym możesz, wtedy cały cykl będzie mierzony w jednym miejscu i będzie miarodajny.
Wydaje mi się, że jest za wcześnie na osadzanie, czy cos z tego będzie, zwłaszcza, że prawdopodobnie jest tydzień po owulce. Myślę, że to raczej zaburzenia hormonalne (lub kwestia pomiarów o różnych porach + wahania pod językiem), ale zerknij na wykresy ciążowe tutaj: http://mamo-tato.pl/article_show.php?a_id=12&s_id=1
tam jest przynajmniej jeden taki rozchulany jak Twój
Natomiast objawy typu wrażliwe piersi, zawroty głowy występują nieco później, na pewno nie od dnia zapłodnienia, ani nie dzień później. Raczej około dwóchtygodni później dają o sobie znać. -
Dzięki, faktycznie chyba coś po antybiotyku mi się rozregulowało. Niepotrzebnie się nakręcam, bo i tak starania dopiero od kwietnia i nawet na rękę by mi nie było, ale...
Czy możliwe, że owulka była dopiero 21dc? Tak coś mi się zdaje, ze to po antybiotyku.Wtedy i śluz i szyjka się zgadza. -
nick nieaktualny
-