Ovu nie zaznaczył owulacji dlaczego ???
-
Jakoś dziwnie w tym cyklu wydaje mi się, że owulacja już była popatrzcie na mój wykres temp. Ale Ovu nie zaznaczył mi nic na wykresie. To dopiero mój drugi cykl tutaj, może bardziej doświadczone użytkowniczki mi pomogą ustalić na podstawie wykresu czy ta owulacja była czy nie?
https://ovufriend.pl/graph/b1a5d9c2d1b38a68ac502e06cfd45e8b -
Kasiu, spokojnie. Nawet staraczki pracują i nie odpisują w kilka minut zobaczysz, po godz. 18 wpisów jest zawsze wiecej po pierwsze, nie sugeruj sie na 100% autooznaczeniami wykresu. Przede wszystkim to Ty, na podstawie swoich oznaczeń, masz się nauczyć jak go odczytywać. Ja np. w tym cyklu usunęłam owu z dnia, ktory oznaczył automatycznie i wpisalam 2 dni pozniej. Wiem, ze moje oznaczenie jest prawdopodobie bardziej słuszne, choć pewności oczywiście nie mam.
Po drugie, Twój wykres nie jest "standardowy" przez co na pewno trudniej ustalić co z tą owu. Często owu nie jest wyznaczana, a po tygodniu komputerowi "sie przypomina" i nagle ja gdzieś oznacza w połowie cyklu, gdy ma juz wiecej podstaw by sadzić, ze tego dnia owu była.
Twój cykl troche skacze i myśle, ze dlatego nie zostala wyznaczona owulka. Nie ma na nim 3 dni wyraźnie wyższych temperatur. Ponadto brakuje temp. miedzy 23 a 27 dniem, co utrudnia sprawę, bo nie zgadniemy comiesięczne wtedy działo. A są to kluczowe dni, ponieważ widac, ze po 27 temperatury są jakby wyższe. Niestety nie masz tez opisu szyjki macicy, ktory bardzo ułatwia określenie dni płodnych. Kolejnym czynnikiem zakłócającym jest antybiotyk. Mógł on przesunąć owu na poźniejszy termin lub w ogole "usunąć" z tego cyklu.
Ile dni zazwyczaj ma Twój cykl?
Masz jakieš dodatkowe odczucia? Klocie jajnika, bol piersi?
Sądzę, ze w tym cyklu Ci nie pomożemy, bo mamy za mało danych...jedynie porównanie z poprzednimi cyklami umożliwiłoby prawdopodobne określenie kiedy byle dni płodne.
PS. Przepraszam za brak polskich liter i ewentualne dziwne słowa, ale pisze z tel i z podpowiedziami :pmomo1009 lubi tę wiadomość
-
Obstawialabym, ze owu mogła byc ok. 2 lipca. Sluz ok, test ok, wydaje sie, ze ostatnia z niższych temp....często podwyższona temp. utrzymuje sie 3 dni, potem opada. no ale tak jak mówiłam, za mało danych.
-
nick nieaktualnyKasia owulacje to tylko mozesz miec pewnosc ze mialas po usg natomiast programy, testy nie daja dobrej pewnosci. Patrzac na Twoj wykres to ja widze dwie mozliwosci wtedy kiedy pierwszy raz zaznaczylas sluz rozciagliwy(+2 dni) i chyba 2 lipca bo jest spadek, ale niekoniecznie tak musi byc, mogla byc a nie musiala. Troche masz za duze wahania, gdzie mierzysz tempke, czy masz jakies zaburzenia cyklu itp
-
nick nieaktualnyTrzeba zbadac na pewno hormony, chociaz patrzac ogolnie po wykresach to czasami tak bywa i nie ma w tym nic dziwnego.
Napisz tez do vanessa uwazam dziewczyne za ekspertke, w zakresie interpretacji cykluWiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2014, 18:38
momo1009 lubi tę wiadomość
-
vanessa wrote:Kasia1983 napisałam Ci co nieco pod wykresem ale ekspertka nie jestem więc mogę się mylić
Witaj vanessa, ja podobnie jak Kasia, dopiero działam 2 raz na wykresie, czy masz możliwość zerknąć na mój wykres? Obawiam się, że ten ovu nie zaznaczy mi owulacji nigdy. Nie potrafię sama interpretować wykresu, nie wiem jakie temperatury są prawidłowe i kiedy ewentualnie następuje owulacja. Jeśli mogłabyś to proszę Cię o pomoc
Pozdrawiam serdecznie
Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
(Mt 6,33) -
Kawuszka wrote:Witaj vanessa, ja podobnie jak Kasia, dopiero działam 2 raz na wykresie, czy masz możliwość zerknąć na mój wykres? Obawiam się, że ten ovu nie zaznaczy mi owulacji nigdy. Nie potrafię sama interpretować wykresu, nie wiem jakie temperatury są prawidłowe i kiedy ewentualnie następuje owulacja. Jeśli mogłabyś to proszę Cię o pomoc
W poradach pamiętnikowych (na niebieskim tle) zamieściłam podstawowe info na temat interpretacji cyklu więc polecam https://ovufriend.pl/pamietnik/nasza-droga-przez-napro,446.html -