Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Owulacja - czy dobrze wyznaczyło?
Odpowiedz

Owulacja - czy dobrze wyznaczyło?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Helena Debiutantka

Wysłany: 13 marca 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak w temacie - mam pytanie, czy dobrze waszym zdaniem wyznaczyło mi owulację? Poprzedni cykl był normalny z wysokimi temperaturami i owulacją w połowie cyklu. Aktualny cykl to dla mnie zagadka..bf8ad479492e8b0fbea55f54fd434335.png

Lena
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też w poprzednim cyklu wyraźnie w 1 fazie temperaturki niskie, a w 2 fazie elegancko wzrosły. W tym cyklu od razu zaczęły się dosyć wysokie.

Ale u Ciebie to wygląda, że okej wyznaczyło. Może przy kolejnym cyklu testy owulacyjne spróbuj? Mi się wydaje, że to przez przesilenie wiosenne może się trochę pomieszać :) Ale nie ma co sie przejmować i zastanawiać tylko działać!!!!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2015, 08:47

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was staraczki :-)
    mam do odsprzedania tabletki na owulację
    clostibegyt.

2 opak. po 10 tabletek nowe , nieużywane
    plus 5 tabl z zaczętego opakowania.

cena za wszystko 50 zł

nie pamiętam ile się ich brało ale na pewno kupowałam więcej opakowań więc się opłaca. Cena jednego w aptece ok 25 zł

jestem już mamusią od kilku miesięcy, a tabl. bardzo pomogły mi stymulując owulację. Tabletki są ważne , prawidłowo przechowywane. Dodatkowo daję 7 tabl duphastonu (który się bierze na początku na podtrzymanie)

jeżeli jest któraś z was zainteresowana proszę o kontakt na maila
    [email protected] bo już tu na OVU nie wchodzę ;-)
    w razie czego podam mój nr telefonu :-)

pozdrawiam
    Wiola (Mila)

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • Kamila X Koleżanka

Wysłany: 19 marca 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko wskazuje na to,ze dobrze wyznaczyło ale wiadomo,ze nie da sie okreslic kiedy owulka na pewno wystapila ( chyba,ze przez monitoring). OF okresla dni plodne na podstawie wprowadzonych danych. Skok temperatury, poprzedzony 6 nizszymi temperaturami i szczytem sluzu moze okreslac wystapienie owulacji. Ale nie musi.... Jesli po skoku nastepne 3 temperatury sa wyzsze to znaczy,ze owulacja odbyla sie. Ale nie jestesmy w stanie okreslic,ktorego dnia. Mozemy tylko gdybac. Mozemy za to okreslic,ktore dni byly plodne :) a u Ciebie OF odpowiednio je zaznaczylo :) u Ciebie tez okres plodny zakonczyl sie w 19 dc cyklu a rozpoczal około 10 dc :)
    Jesli w tych dniach bylo serduszkowanie ( tego nie zaznaczasz) to jest mozliwosc ciazy. No i najbardziej prawdopodobna jest ciaza gdy przytulanie bylo blisko skoku temp :)

ovufriend.pl
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ