X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Owulacja w innym czasie niż wskazuje temperatura.
Odpowiedz

Owulacja w innym czasie niż wskazuje temperatura.

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Rzelka Ekspertka

Wysłany: 31 sierpnia 2024, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś wie z czego to może wynikać? I czy to ma wpływ na szansę na zajście w ciążę?
    Aplikacja gdy opera się na temperaturach pokazuje mi wystąpienie owulacji w zupełnie innym czasie niż faktycznie. Gdy wprowadzę inne dane, takie jak śluz czy testy owulacyjne to wtedy pokrywa się to z rzeczywistością i moimi odczuciami, ale jeśli są same temperatury to wszystko się rozjeżdża o dobre kilka dni.
    Skok temperatury przed owulacją też mam raczej powolny, wzrost trwa raczej kilka dni niż następuje nagle. Nie wiem o co chodzi.
    Wszystkie wykonane do tej pory wyniki mam wzorowe.

Starania od marca 2022.
    W klinice od lutego 2023
    USG 🆗
    Owulacje obecne 🆗
    Hormony 🆗, poza TSH 4,2 -> Euthyrox 25 -> 1,4 -> 2,18
    HyCoSy - podejrzenie zwężenia prawego jajowodu
    Laparoskopia 🆗
    12 mscy stymulacji Lamettą bez efektu
    Ovitrelle, Duphaston, Utrogestan - bez efektu.
    Grudzień IVF:
    AMH 3,5
    stymulacja od 5dc - Rekovelle, Orgalutran, Gonapeptyl daily, Dostinex.
    11 🥚, 3 zarodki,
    12.12.24, 5 dni po punkcji świeży transfer 5.1.2,
    2 ❄️
    5dpt ⏸️
    6dpt HCG 58,6 🤔
    9dpt 210 😌
    11dpt 409 🥳
    18dpt 8486
    23dpt 2,6mm człowieka z tętnem ♥️

CDN...

preg.png
  • paula654 Debiutantka

Wysłany: 5 września 2024, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aplikacja to tylko program, ktory bazuje na algorytmie. Moim zdaniem nie warto jej zawierzać w 100%, to raczej pomoc w analizie cyklów. Żeby aplikacja wyznaczyła owulację musi spełniać x warunków. Wiadomo, im więcej danych dla algorytmu, tym jest on dokładniejszy. .

• Rzelka Ekspertka

Wysłany: 6 września 2024, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chodzi mi o to, czy to może wskazywać jakieś zaburzenia, a jeśli tak to jakie?

Starania od marca 2022.
    W klinice od lutego 2023
    USG 🆗
    Owulacje obecne 🆗
    Hormony 🆗, poza TSH 4,2 -> Euthyrox 25 -> 1,4 -> 2,18
    HyCoSy - podejrzenie zwężenia prawego jajowodu
    Laparoskopia 🆗
    12 mscy stymulacji Lamettą bez efektu
    Ovitrelle, Duphaston, Utrogestan - bez efektu.
    Grudzień IVF:
    AMH 3,5
    stymulacja od 5dc - Rekovelle, Orgalutran, Gonapeptyl daily, Dostinex.
    11 🥚, 3 zarodki,
    12.12.24, 5 dni po punkcji świeży transfer 5.1.2,
    2 ❄️
    5dpt ⏸️
    6dpt HCG 58,6 🤔
    9dpt 210 😌
    11dpt 409 🥳
    18dpt 8486
    23dpt 2,6mm człowieka z tętnem ♥️

CDN...

preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ