PCO podejżenie i owulacja ?
-
Hej
Proszę was o poradę byłam na usg narządów rodnych w 24 dc . Lekarz ma podejrzenia pco . Około 2 dni temu czułam że podskoczyło mi libido a teraz moje piersi od wczoraj stały się bardziej wrażliwe , takie troszkę obrzmiale . Czy to może sygnalizować ze była owulacja ? Pare dni temu miałam przez 4 dni plamienia . Co o tym sadzicie ? czy jedenk pęcherzyk mógł dojżec i owulka była ? mimo tego pco ? zmienilam sposob odzywania na zdrowszy dodamaga2319 lubi tę wiadomość
żoneczka -
Zoneczka przy pcos wystepuja owulacje, tylko rzadziej sie trafiaja...mierzysz tempke? w sumie teraz to tylko ona moglaby dac jaki obraz...a szyjka, sluz? objawy moga wskazywac na fl, ale przy pcos i mega dlugich cyklach moze tak byc co kilka dni...na jakiej podstawie masz podejrzenie pcos?
-
Zoneczka: przede wszystkim przejdź się po lekarzach Mój poprzedni lekarz stwierdził po usg i badaniach, że mam PCOS, kazał mi już natychmiast w ciąże zachodzić, nastraszył mnie wizją bezpłodności i w ogóle jakieś dantejskie sceny mi rysował. W panice poszłam do innego specjalisty (najlepsza opinia w Krakowie) i facet go wyśmiał, powiedział, że na usg pęcherzyki w normie, widać, że owulka będzie lada moment, a jedyne co potrzebuję to luteina, bo mam niski progesteron.
-
teraz aktualnie jestem u ginekolog Pani jest baaardzo chwalona -doktor n.medycznych . To własnie ona uspokoiła mnie ze to nie musi być pco . Natomiast sama nie wiem co myslec , bo mimo badan ktore obejżała z usg ( kto inny mi je robił ) powiedziala ze nie do konca wygladam jej na pco...ale boje sie ze chciala mnie pocieszyc...dala mi takie zalecenia , i diete jak przy pcożoneczka
-