X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów pęcherzyk/torbiel a wykres
Odpowiedz

pęcherzyk/torbiel a wykres

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • squ Koleżanka

Wysłany: 10 października 2014, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie. Ovufriend wykryło mi 20 dnia owulację, 21 dnia test owulacyjny pokazał 2kreski. Tak się złożyło, że 22 dnia miałam usg. W zatoce Duglasa miałam płyn. Ginekolog powiedział, że jest widoczny pęcherzyk 30mm o nierównym zarysie co może świadczyć też o torbieli (mam się zgłosić za 6 tygodni).
    Czy jeśli mogłybyście zerknąć na mój wykres. Czy jest możliwe, iż pęcherzyk nie pękł a zrobiła się z tego torbiel?

8f5ee7ab4b1e320292bb5fb89a8188c2.png

• squ Koleżanka

Wysłany: 10 października 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy jest możliwy brak owulacji przy wzroście temperatury?

• Ania1602 Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    squ wrote:
    A czy jest możliwy brak owulacji przy wzroście temperatury?
    Jest. Ja mam ten cykl bezowulacyjny i też mam skok temperatury. Gin mi powiedziała, że skok temperatury może być uzależniony od wielu czynników. Ważne co pokazuje usg.

* Czerwiec 2014 Aniołek :(
    * Czerwiec 2015 Aniołek :(
    Do trzech razy sztuka?
    * Wrzesień 2016 IVF
    * 19.09. transfer :(
    * 24.10. crio :(
    * 27.12. crio :) Bhcg 9dpt 37,5; 13dpt 202 :) ; 26dpt <3
    * TP 12.09.2017r.
    * 05.09. 2017r. urodziła się moja upragniona i wyczekana córeczka <3
  • squ Koleżanka

Wysłany: 11 października 2014, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania a temperatura później Ci się utrzymuje czy skaka? Bo u mnie wygląda jakby cykl przeszedł w fazę wyższych temperatur...
    Cati no właśnie moim zdaniem wykres wygląda normalnie i przyznam, że trochę dziwi mnie fakt, iż lekarz nie był w stanie odróżnić pękniętego pęcherzyka od torbieli.
    No nic poczekamy zobaczymy...

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ