Pierwszy wykres, brak owulacji?
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny,
czy mogła by mi któraś pomoc w interpretacji bo zaczynam sie martwić...
To juz 21dc mojego pierwszego wykresu a skoku nadal nie widac, mimo ze 15dc test owulacyjny był pozytywny Moje dwa poprzednie cykle byly dlugie bo 31 i 37 dni...czy jest jeszcze szansa na owu i skok? Dodam że przed świetami miałam naprawde sporo sprzątania wiec ten wykres chyba nie jest miarodajny..
https://ovufriend.pl/graph/6b3fda2946fcf250168f37690c5d01c3 -
nick nieaktualny
-
Mógł się wydłużyć, albo owulka się po prostu nie powiodła, to normalne i zdarza się zwykle 2-3 razy do roku każdej kobiecie Test był pozytywny, czyli wyraźnie było podejście do owulki, tylko coś nie wyszło. Przy cyklach 37dni, spokojnie masz jeszcze szanse na owulkę.
-
wydaje mi się że dziś znowu test owulacyjny wyszedł pozytywny...wiec bede się modlić żeby jutro tempka skoczyła Stresuje mnie to bo 10 lat temu miałam miesiączki czasem co 3-4 msc...potem zaczęłam brać antykoncepcje i było równo...odstawiłam rok temu ale sie nie staraliśmy o dziecko...wiec nawet nie zapisywałam co ile mam okres...
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Tego sie właśnie boje...a biorąc pod uwage że poprzednie cykle miałam po 31 i 37 dni..to sie zastanawiam czy i one nie były bezowulacyjne
Dziewczyny a mam jeszcze pytanie dot. mierzenia ...mierze w ustach (termometr elektroniczny) i zawsze sygnał końca mam po jakiś 5-6 sek..dzis rano pokazalo 36,06 ale jak potrzymałam termometr dłużej to skoczyło na 36,12 ..zapisuje tą pierwszą...ale już sama nie wiem...może za krótko mierze...w ciągu dnia jest podobnie mierzyłam testowo teraz 36,61 i sygnal końca, potrzymałam jeszcze pare min i skoczyło do 36,7weronika86 lubi tę wiadomość
-
Koja wrote:Tego sie właśnie boje...a biorąc pod uwage że poprzednie cykle miałam po 31 i 37 dni..to sie zastanawiam czy i one nie były bezowulacyjne
Dziewczyny a mam jeszcze pytanie dot. mierzenia ...mierze w ustach (termometr elektroniczny) i zawsze sygnał końca mam po jakiś 5-6 sek..dzis rano pokazalo 36,06 ale jak potrzymałam termometr dłużej to skoczyło na 36,12 ..zapisuje tą pierwszą...ale już sama nie wiem...może za krótko mierze...w ciągu dnia jest podobnie mierzyłam testowo teraz 36,61 i sygnal końca, potrzymałam jeszcze pare min i skoczyło do 36,7 -
nick nieaktualny
-
Pola lola wrote:Dziewczyny spojrzcie na mój wykres, na poczatku ovu wyznaczylo mi owulacje na 25 grudnia a dzis stwierdziło ze owulacji jeszcze nie było.. Rzeczywiście dziwne te moje temperatury porównując wcześniejsze cykle
zawsze masz tak wczesne owulacje? jesli tak to raczej byla...nie przejmuj sie programem -
Żałuje ze nie mierzylam podczas okresu tempki w tym cyklu, miałabym jakies odniesienie. Zawsze tempki po owulacji skakala stopniowo-36,5, 36,6 przez pare dni i potem w połowie fazy lutealnej w okolicach 36,8. Raczej niegdy wyżej nie miałam. Raz ale chora byłam więc sie nie liczy. a w tym cyklu niby wydaje mi sie ze owulka była ale najwyższa temp jest 36,6.. Zglupialam juz
-
Hej
Oserwuje swój cykl dopiero od tego miesiąca, ale mam pewien problem. Tabletki odstawiłam w zeszłym miesiącu, temperature mierzę codziennie o godzinie 5. 14 dnia cyklu obudziłam się o 4, zmierzyłam i wynosiła 36,14. porozmawiałam chwile z mężem, ale nawet nie 5 minut, nie wstawałam z łóżka. Potem obudziłam się normalnie o 5 zmierzyłam jak zawsze i wynosiła 36,3. Termometr i czas mierzenia był ten sam. 15dnia cyklu juz miałam standardowe 36,18. Czy mozliwe, że ta temperatura wyższa była tylko przez te chwilowe przebudzenie? brać do wykresu tą temperature z 4 czy 5? Jeśli dzis temperatura spadła to zapewne owulacja nie wystąpiła? Dzien przed tym skokiem wyraźnie czułam ból lewego jajnika jak na owulacje. Nie wiem jak mam to rozumiec.
oto mój wykres:
https://ovufriend.pl/graph/802eed1a3f2833bf5d35b8f0d2160a30Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2014, 15:03
-
A u mnie tempka sie podnisła na szczeście...co prawda dopiero w 24dc ale dobrze ze w gole Jak myślicie system mi dobrze zaznaczył ten 24 dzien czy też może powinna być 22..dzien wczesniej test owulacyjny wyszedl mi pozytywnie i wydawal mi sie ze sluz tez byl okej...