X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Pierwszy wykres - interpretacja
Odpowiedz

Pierwszy wykres - interpretacja

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • ancymonek Ekspertka

Wysłany: 2 marca 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam! Mierzę temperaturę tak na poważnie dopiero pierwszy cykl, od 3 się staram, stąd moja prośba do Was bardziej doświadczonych w wykresach temp użytkowniczek o interpretację, komentarz co do mojego wykresu. Z góry dzięki za każdy post. Pozdrawiam

16udw1d3p0r3seft.png
    km5siei3z7aaxj05.png
    3i494z17ayamajm5.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem owulacja mogła być między 16 a 17dc, co potwierdzałoby pojawienie się płodnego śluzu.

Pamiętaj, że owulacja jest potwierdzona w 100% tylko w jednym przypadku - jeśli będzie ciąża. Nawet monitoring nie daje stu procent, ponieważ nie raz widziałam tu już wykresy "bezowulacyjne" z potwierdzeniem od gina, że "nie pękło" a ciąża jest ;)

Póki co wszystko super - śluz był, test na +, seks był, podniesiona temperatura też.

Zajście w ciążę to w cholerę szczęścia, a nie tylko powyższe aspekty. W odpowiednim momencie muszą się spotkać jajnik z plemnikiem, odpowiednio dzielić, dobrze zagnieździć.

Trzymam za Ciebie kciuki :*

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • ancymonek Ekspertka

Wysłany: 2 marca 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję! Też myślę, że owulacja była ale tak jak mówisz tyle jest czynników poza samą owulacją, że nic nie jest pewne aż się potwierdzi. A tobie szczerze gratuluję! :-)

16udw1d3p0r3seft.png
    km5siei3z7aaxj05.png
    3i494z17ayamajm5.png
  • bubka Znajoma

Wysłany: 4 marca 2015, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HEj dziewczyny czy któraś z was pomoże mi zinterpretować wykres/
    https://ovufriend.pl/graph/a87537815efd970df691bfa493a3afaf

BUBA
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ