X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Pik LH dodatni a współżycie
Odpowiedz

Pik LH dodatni a współżycie

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Siasi Autorytet

Wysłany: 9 września 2024, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka!
    Jestem na forum nowa.
    Jestem podczas 3go cyklu starań o dzidziusia.
    W tym miesiącu już na poważnie, ze sprawdzaniem owulki.
    Cykle mam od lat regularne i bolesne (27-28d).
    Ostatnia miesiączka 23.08.
    29.08, 30.09, 1.09 i 4.09 było współżycie. 3.09 zobaczyłam „skrzep” śluzu na bieliźnie. Dość duży i gęsty. Więc pomyślałam że owulka się zbliża, dlatego 4.09 nie próżnowaliśmy.
    5.09 były wszystkie objawy owulki; okropny ból podbrzusza, szyjki, kręgosłupa. Zrobiłam test i pik LH pozytywny (dużo ciemniejszy jak testowy). Dzień później 6.09 powtórzyłam test owu ale druga linia była już bardzo jasna, nie było też boli jak na owulke. Podejrzewam że owu była tego 5.09. A więc dzień po ostatnim zbliżeniu.
    Co myślicie kiedy robić test?

🧩 starania od 7.2024 o brakującego puzzelka.
    ⏸️ 04.2025
    💔 05.2025 Dzień Mamy (8t4d) łyżeczkowanie- zaśniad groniasty częściowy.
    Wciąż walczymy o Ciebie.

Powrót do starań 8.2025
    ⏸️ 23.08 Test pozytywny
    25.08 beta 49, prog 28.25
    1.09 beta 328, prog 29.89
    6.09 beta 3035
    10-11.09 lekkie plamienie
    12.09 beta 19705, prog 20.5 🫶🏼
    15.09 czekamy na pierwsze USG ☘️
    Walcz nasz Cudzie.

✅ szczęśliwa żona
    ✅ Zdrowy styl życia i życiowy wyuczony optymizm!
    „W razie czego bądź na straży
    Gdyby cud się zdarzył
    Modlę się o wiatr
    Tylko zrzućmy te bagaże, łatwiej będzie marzyć”
  • suzume Przyjaciółka

Wysłany: 11 września 2024, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czuły test możesz zrobić tak 10 dni po owulacji, ale taki test może wyjść fałszywie negatywny. Najlepiej w dzien spodziewanej miesiaczki.

Siasi lubi tę wiadomość

ona 💁🏼‍♀️ 31 | on 🙋‍♂️ 56
    ❤️ bez zapezpieczenia od 2021
    Świadome starania od 04/24

✔️Progresteron 12.53ng/ml ✔️TPO <15ku/L ✔️ TSH 3.81 mU/L ✔️ t4 14.1 pmol/L ✔️ wolne androgeny 2.3% ✔️ SHBG 62 nmol/L ✔️ LH 7.6U/L ✔️ FSH 5.2U/L ✔️ testosteron 1.4nmol/L ⬆️ prolaktyna 526mU/L ✔️ estradiol 123pmol/L ✔️amh 3.60ng/ml

✖️ USG - policystyczne jajniki

Czekamy na wyniki analizy nasienia 🥹🤞🏻
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ