Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Pik LH dodatni a współżycie
Odpowiedz

Pik LH dodatni a współżycie

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Siasi Ekspertka

Wysłany: 9 września, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka!
    Jestem na forum nowa.
    Jestem podczas 3go cyklu starań o dzidziusia.
    W tym miesiącu już na poważnie, ze sprawdzaniem owulki.
    Cykle mam od lat regularne i bolesne (27-28d).
    Ostatnia miesiączka 23.08.
    29.08, 30.09, 1.09 i 4.09 było współżycie. 3.09 zobaczyłam „skrzep” śluzu na bieliźnie. Dość duży i gęsty. Więc pomyślałam że owulka się zbliża, dlatego 4.09 nie próżnowaliśmy.
    5.09 były wszystkie objawy owulki; okropny ból podbrzusza, szyjki, kręgosłupa. Zrobiłam test i pik LH pozytywny (dużo ciemniejszy jak testowy). Dzień później 6.09 powtórzyłam test owu ale druga linia była już bardzo jasna, nie było też boli jak na owulke. Podejrzewam że owu była tego 5.09. A więc dzień po ostatnim zbliżeniu.
    Co myślicie kiedy robić test?

🧩 6cs naturalnych 🩸15.11 ⏸️x0
    ✅ 5cs monitorowany+badania 3dc, 7dpo, tsh, ft3, ft4, antyTPO, antyTg, witaminy
    ✅ szczęśliwa żona
    💊 suplementacja: foliany, centrum complex, b6+b12, C1000, D4000, magnez, A+K. Od tego cyklu fertistim.
    ✅ Zdrowy styl życia i życiowy wyuczony optymizm!
    ⚠️ "W życiu nigdy nie jest za późno na trzy rzeczy: miłość, naukę i spełnianie marzeń"
  • suzume Przyjaciółka

Wysłany: 11 września, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czuły test możesz zrobić tak 10 dni po owulacji, ale taki test może wyjść fałszywie negatywny. Najlepiej w dzien spodziewanej miesiaczki.

Siasi lubi tę wiadomość

ona 💁🏼‍♀️ 31 | on 🙋‍♂️ 56
    ❤️ bez zapezpieczenia od 2021
    Świadome starania od 04/24

✔️Progresteron 12.53ng/ml ✔️TPO <15ku/L ✔️ TSH 3.81 mU/L ✔️ t4 14.1 pmol/L ✔️ wolne androgeny 2.3% ✔️ SHBG 62 nmol/L ✔️ LH 7.6U/L ✔️ FSH 5.2U/L ✔️ testosteron 1.4nmol/L ⬆️ prolaktyna 526mU/L ✔️ estradiol 123pmol/L ✔️amh 3.60ng/ml

✖️ USG - policystyczne jajniki

Czekamy na wyniki analizy nasienia 🥹🤞🏻
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ