X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Pik LH dodatni a współżycie
Odpowiedz

Pik LH dodatni a współżycie

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Siasi Przyjaciółka

Wysłany: 9 września, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka!
    Jestem na forum nowa.
    Jestem podczas 3go cyklu starań o dzidziusia.
    W tym miesiącu już na poważnie, ze sprawdzaniem owulki.
    Cykle mam od lat regularne i bolesne (27-28d).
    Ostatnia miesiączka 23.08.
    29.08, 30.09, 1.09 i 4.09 było współżycie. 3.09 zobaczyłam „skrzep” śluzu na bieliźnie. Dość duży i gęsty. Więc pomyślałam że owulka się zbliża, dlatego 4.09 nie próżnowaliśmy.
    5.09 były wszystkie objawy owulki; okropny ból podbrzusza, szyjki, kręgosłupa. Zrobiłam test i pik LH pozytywny (dużo ciemniejszy jak testowy). Dzień później 6.09 powtórzyłam test owu ale druga linia była już bardzo jasna, nie było też boli jak na owulke. Podejrzewam że owu była tego 5.09. A więc dzień po ostatnim zbliżeniu.
    Co myślicie kiedy robić test?

*5cs naturalnych
    *szczęśliwa żona
    * w trakcie diagnostyki
    *badania 4dc- złe, czekam z nadzieją na 4.11 konsultacja u super-gina
    Zdrowy styl życia i życiowy wyuczony optymizm!
    "W życiu nigdy nie jest za późno na trzy rzeczy: miłość, naukę i spełnianie marzeń"
  • suzume Koleżanka

Wysłany: 11 września, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czuły test możesz zrobić tak 10 dni po owulacji, ale taki test może wyjść fałszywie negatywny. Najlepiej w dzien spodziewanej miesiaczki.

Siasi lubi tę wiadomość

ona 💁🏼‍♀️ 31 | on 🙋‍♂️ 56
    ❤️ bez zapezpieczenia od 2021
    Świadome starania od 04/24

✔️Progresteron 12.53ng/ml ✔️TPO <15ku/L ✔️ TSH 3.81 mU/L ✔️ t4 14.1 pmol/L ✔️ wolne androgeny 2.3% ✔️ SHBG 62 nmol/L ✔️ LH 7.6U/L ✔️ FSH 5.2U/L ✔️ testosteron 1.4nmol/L ⬆️ prolaktyna 526mU/L ✔️ estradiol 123pmol/L ✔️amh 3.60ng/ml

✖️ USG - policystyczne jajniki
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ