plamienie śródcykliczne
-
nick nieaktualnyMam problem od 8 miesięcy biorę luteinę od 16 dnia po 2 tab. przez 10 dni na skrócenie i wyregulowanie miesiączki bo zazwyczaj trwał one od 33-39 dni,ale ostatnie dwa miałam tak samo po 31 dni od 3 miesięcy mam zawsze przed okresem 2-3 dni plamienie brązowe i od razu dostaję okres który trwa do 5 dni, Ostatni cykl trwał 31 dni i trzy dni przed miałam plamienia czyli norma...w nowym cyklu teraz 23dc dostałam brązowe plamienia ale słabsze niż zazwyczaj.... tak się zastanawiam czy to możliwe żeby przy braniu luteiny dostać plamienia śródcyklicznego?
-
nick nieaktualny
-
plamienie środcykliczne nie oznacza ,że cykl się skonczył,trwa on nadal i dni cyklu liczy sie normalnie dalej...poczytaj o tym tutaj ,dobra strona, ostatnio Asta wrzuciła w jakimś wątku na forum dziewczyna miała podobny problem
http://www.rodzina-naturalnie.home.pl/www/index.php/instrukcja/#krwawienie -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Jestem w tej samej sytuacji - też prawdopodobnie miałam plamienie/krwawienie śródcykliczne - temperatura w pierwszej fazie jest u mnie wysoka jak nigdy, piersi pobolewają jak na okres, wszystko wskazuje na typowe objawy przed @.Obserwuję - nie planuję (jeszcze).
*** Zdiagnozowane PCOS z tendencją do powstawania torbieli czynnościowych. -
Andzia_:) wrote:Jestem w tej samej sytuacji - też prawdopodobnie miałam plamienie/krwawienie śródcykliczne - temperatura w pierwszej fazie jest u mnie wysoka jak nigdy, piersi pobolewają jak na okres, wszystko wskazuje na typowe objawy przed @.monikaw86
-
Ja też jestem tego ciekawa, tym bardziej, że pierwszy raz się spotykam z taką sytuacją...Niepokoi mnie to trochę, ale mam nadzieję, że jednak nie oznacza to nic groźnego i wszystko się jakoś "na dniach" u nas wyjaśni.Obserwuję - nie planuję (jeszcze).
*** Zdiagnozowane PCOS z tendencją do powstawania torbieli czynnościowych. -
Hej dziewczyny, ja zmagam się z plamieniami śródcyklicznymi co miesiąc odkąd odstawiłam tabletki anty (listopad 2012). Ale obecne "cyrki" już mnie przerażają. Zaczęłam właśnie nowy cykl (chyba), od 4 dni miałam plamienia (malinowe, ale na wkładce czysto-tylko w trakcie badania szyjki widziałam krew). Dzisiaj już kilka kropelek krwi wylądowało na wkładce, więc zaznaczyłam okres. szkopuł w tym, że moje cykle zawsze były ponad 40 dniowe, a teraz niby 29dni. Dodatkowo temp. wcale nie spadła. Objawów jak na okres też nie mam (żadnych skurczy macicy). Wizytę u mojego gina. mam w następny pon., na podstawie USG pewnie stwierdzi, w której fazie cyklu jestem. Zamieszczam link do mojego wykresu, jeśli ktoś chciałby popatrzeć na te moje dziwy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2014, 06:11
-