Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Płodny śluz w II fazie
Odpowiedz

Płodny śluz w II fazie

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Andzia_:) Przyjaciółka

Wysłany: 10 stycznia 2014, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny!

Powiedzcie mi proszę, czy jest możliwość wystąpienia ŚLADOWYCH ilości śluzu wysoce płodnego (bj) w II fazie cyklu? Jestem w 5. dniu wyższych temperatur, przez tych kilka dni obserwowałam wyłącznie śluz niepłodny (biały, gęsty, lepki) i dziś nagle dostrzegłam śladowe ilości śluzu przezroczystego, ciągliwego, szklistego. Czy wiecie może, jak to interpretować? Czy warto w ogóle obserwować śluz w fazie wyższych temperatur? Czy to mogą być jakieś zawirowania hormonalne?

Proszę, oświećcie mnie! :)

Obserwuję - nie planuję (jeszcze). :)
    *** Zdiagnozowane PCOS z tendencją do powstawania torbieli czynnościowych.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2014, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak rozroznic sluz lepki od wodnistego, dla mnie sa one bardzo podobne i ciezko mi jest sie w tym rozeznac ;/

• Andzia_:) Przyjaciółka

Wysłany: 11 stycznia 2014, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obserwuję od niedawna swój cykl, więc być może nie wypowiem się do końca prawidłowo, ale spróbuję jakoś wytłumaczyć tę różnicę.

Wodnisty śluz przypomina, jak sama nazwa mówi, wodę właśnie. W dniach płodnych najczęściej wręcz "wylewa się", jest przezroczysty, daje uczucie poślizgu, naoliwienia, mokrości.

Śluz lepki jest charakterystyczny dla okresu niepłodnego - gdy złapiesz go między dwa palce, będzie się do nich przylepiał, a gdy palce rozdzielisz, powinny zostać takie jakby "włoski" (mi to przypomina resztki kleju na ręce :) )

Mam nadzieję, że troszkę rozjaśniłam! Jeśli coś nie tak powiedziałam, proszę bardziej doświadczone koleżanki o poprawienie mnie! :)

Obserwuję - nie planuję (jeszcze). :)
    *** Zdiagnozowane PCOS z tendencją do powstawania torbieli czynnościowych.
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ