Płodny śluz w II fazie
-
Dziewczyny!
Powiedzcie mi proszę, czy jest możliwość wystąpienia ŚLADOWYCH ilości śluzu wysoce płodnego (bj) w II fazie cyklu? Jestem w 5. dniu wyższych temperatur, przez tych kilka dni obserwowałam wyłącznie śluz niepłodny (biały, gęsty, lepki) i dziś nagle dostrzegłam śladowe ilości śluzu przezroczystego, ciągliwego, szklistego. Czy wiecie może, jak to interpretować? Czy warto w ogóle obserwować śluz w fazie wyższych temperatur? Czy to mogą być jakieś zawirowania hormonalne?
Proszę, oświećcie mnie!Obserwuję - nie planuję (jeszcze).
*** Zdiagnozowane PCOS z tendencją do powstawania torbieli czynnościowych. -
nick nieaktualny
-
Obserwuję od niedawna swój cykl, więc być może nie wypowiem się do końca prawidłowo, ale spróbuję jakoś wytłumaczyć tę różnicę.
Wodnisty śluz przypomina, jak sama nazwa mówi, wodę właśnie. W dniach płodnych najczęściej wręcz "wylewa się", jest przezroczysty, daje uczucie poślizgu, naoliwienia, mokrości.
Śluz lepki jest charakterystyczny dla okresu niepłodnego - gdy złapiesz go między dwa palce, będzie się do nich przylepiał, a gdy palce rozdzielisz, powinny zostać takie jakby "włoski" (mi to przypomina resztki kleju na ręce )
Mam nadzieję, że troszkę rozjaśniłam! Jeśli coś nie tak powiedziałam, proszę bardziej doświadczone koleżanki o poprawienie mnie!Obserwuję - nie planuję (jeszcze).
*** Zdiagnozowane PCOS z tendencją do powstawania torbieli czynnościowych. -