X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

Pomiary pomoc

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2018, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny proszę o pomoc. Jestem po porodzie i powrocił mi okres.na razie był 1. Mierze temp i badam śluz i szyjke i jest madakra. Nic nie pamietam. Temperatura nie pokrywa sie ze śluzem szyjka też dziwna. I mam kilka pytań. Jak mierzyć szyjkę bo np rano jest wysoko a wieczorem raczej niżej. Kiedy mam mierzyć?. I jak to jest ze śluzem czadami mam mokro czasami sucho. Nie ma wyraźnej 2 fazy. Otwartości szyjki nie mierze bo po 2 porodach jest chyba cały czas otwarta. I jak z pomiarami temp skoro wstaje w nocy na karmienie? Czasami raz czasami 2. Generalnie skok tepm wystąpił ale te trmp są bardzo wysokie wcseśnirj takich mie miałam a mierze o tej samej gofz.
    Prxypomnijcie mi troche

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2018, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak badacz szyjki to badaj zawsze o tej samej porze. W ciągu dnia jej położenie może się zmieniać więc to nie ma sensu. Niestety nie pomogę w mierzenie temperatury bo nie wiem jak to powinno być w przypadku takim jak Twój.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ