Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

pomoc przy wykresie

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • monia8729 Koleżanka

Wysłany: 29 października 2016, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam czy mógłby mi ktoś pomóc w interpretacji mojego wykresu staramy się z mężem o 2 dziecko i dzisiaj rano spadła mi tempka nie dużo ale spadła czy to jakiś znak że sie nie udało pozdrawiam wszystkie staraczki :)

3e707579afa9f4079a978c13c04bb210.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2016, 08:30

• Wiosenka Debiutantka

Wysłany: 29 października 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    taki spadek to nie spadek.
    Choć oczywiscie za wcześnie jeszcze żeby cokolwiek z wykresu wywnioskować, poza tym, że jeśli poprawnie mierzysz temperaturę (zawsze zaraz po obudzeniu i o tej samej godzinie), miałaś owulację.
    Nie myśl o tym za dużo, jeszcze kilka dni i będzie wiadomo.
    Ja się staram drugi miesiąc i w poprzednim tak się nakręciłam (o niczym innym nie myślałam) że pęcherzyk urósł duży ale nie pękł. Tak wyszło z USG, i w tym miesiacu zupełnie wyluzowałam, jakos nie wierzę że mogę zajść w ciążę ot tak po prostu, więc po prostu czekam :)

W każdym razie trzymam za Ciebie kciuki - jesteśmy na podobnym etapie cyklu :)

k0kdtv739fvv8kxv.png
    ex2be6yd9uox4umk.png
    zem3vcqgduiyg3ya.png
  • monia8729 Koleżanka

Wysłany: 30 października 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za słowa otuchy jeszcze 5 dni do okresu zobaczymy to czekanie jest najgorsze temperaturę mierze zawsze po obudzeniu i zawsze o tej samej godzinie no nic to ja też trzymam za Ciebie kciuki oby nam się udało w tym cyklu :-)

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ