Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów problemy w interpretacji cyklu
Odpowiedz

problemy w interpretacji cyklu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • osieroconaMama Znajoma

Wysłany: 2 października 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,
    jestem tu nowa, ale obserwuję swoje ciało od dawna. Niedawno umarła moja prawie roczna córeczka, którą karmiłam piersią, także cykle mam mocno zaburzone, a do tego pojawiła się silna potrzeba zajścia w ciążę, która pewnie wszystko dodatkowo komplikuje... To jest mój drugi cykl prób, a trzeci po śmierci córci. W piątek wyszedł mi dodatni test LH, bolały mnie jajniki, miałam sporo śluzu, szyjka była wysoko. Wszystko wskazywało na owulację. W niedzielę śluz zaczął się zmniejszać, jajniki przestały boleć, szyjka była nadal wysoko (z jej konsystencją mam problem), ale temperatura nie wzrastała. Dziś jest czwartek i dopiero dzisiaj wzrosła mi temperatura oraz pojawił się ból podbrzusza, jak w pierwszym dniu miesiączki, który trwał kilka godzin, a miesiączki nie dostałam. Nic z tego nie rozumiem. Robiłam testy od tego piątku i ciągle były ujemne, śluzu też brak do dziś, szyjka w miarę wysoko... Pierwszy raz coś takiego się wydarzyło, bo z reguły temperatura wzrastała mi dzień po owulacji i nigdy mnie tak nie bolało w środku cyklu... Podkreślam, że w piątek był 23 dzień mojego cyklu, cykle od kiedy urodziłam mam 36 - 46 dniowe, a fazę lutealną ok 14 dni. Jeśli, któraś z Was miała podobnie to będę wdzięczna za odpowiedź.

"Najbardziej boli, gdy umierają spełnione marzenia"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2014, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo Ci współczuję sytuacji, w której się znalazłaś. Niestety nie bardzo umiem nic poradzić ponieważ nigdy nie udało mi się zajść w ciążę i nie wiem czy coś się wtedy może pozmieniać. Owulacja mogła być później, niestety nie zawsze wszystko ze sobą współgra (tzn. śluz + ból owulacyjny+ owulacja). A stres może dodatkowo wszystko zaburzać. Z testami może być różnie, podobno to, że wychodzą dodatnie oznacza, że wszystko szykuje się w organizmie do owulacji, ale finalnie wcale nie musi do niej dojść, bo organizm może "rozmyślić się" w ostatniej chwili. Może szykowało się na owulację, ale doszło do niej trochę później i stąd jakby opóźniony termin wzrostu temp.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2014, 16:59

• osieroconaMama Znajoma

Wysłany: 2 października 2014, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję bardzo za odpowiedź. Strasznie dziwny ten cykl mam no ale pewnie pożyjemy, zobaczymy... Jeśli później zaszła owulacja to pewnie i tak nici z ciąży, bo bez śluzu raczej się nie uda, a mój był od poniedziałku na pewno niepłodny:( W poprzednią ciążę zaszłam w pierwszym cyklu, na luzie, bez testów owulacyjnych.... No ale tak to jest - jak człowiek się nie spina to wychodzi, a jak głowa myśli to z ciąży nici...:(

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2014, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś wiem o tym bo spinam się mniej więcej od czerwca.. ale nic z tego. Jestem jednak pełna nadziei w obecnym cyklu. Staram się myśleć, że może jeszcze nie przyszła moja pora i może ktoś na górze inaczej to zaplanował. Skoro Cię to wszystko nakręca to spróbuj trochę odpuścić.. też czasem mam wrażenie, że mam już dość mierzenia i liczenia ;) Właściwie to chyba październik ostatni liczę i łykam suplementy. Na Twoim miejscu bym się całkiem nie przejmowała, bo przecież już masz jedną ciążę za sobą i jak sama piszesz szybko zaszłaś. To znaczy, że nie jesteś bezpłodna, ani Ty ani Twój mąż :) zobaczysz, że niedługo pojawią się dwie kreski. Trzymam kciuki.

• osieroconaMama Znajoma

Wysłany: 2 października 2014, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za słowa otuchy :) Sama wiesz, że nie tak łatwo odpuścić. To nie do końca jest tak, że już na pewno nam się uda, bo raz się udało. Znam pary, które raz zaciążyły a potem im się nie udało ponownie. Zresztą ten rok jest dla mnie tak pechowy, że pewnie się nie uda, no ale próbować trzeba, jeśli się chce, a ja muszę wypełnić tę ogromną pustkę i znaleźć nowy cel życia, choć wiem że nikt mi Córeczki nie zastąpi. Powodzenia i trzymam za Ciebie kciuki!

• osieroconaMama Znajoma

Wysłany: 6 października 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomóżcie!
    nie wiem o co chodzi z tym cyklem - pierwszy raz tak mam. Na 2 dni spadła mi (3 - 4 dzień tych wyższych temperatur) do poziomu lekko nad najwyższą z niżyszych, przy czym dziś znów wysoko. Na dodatek zwiększyła się ilość wydzieliny, w tym pojawia się czasami lekko rozciągliwy śluz (nie tak jak przed owulacją, ale rozciągliwy). Reszta opisu cyklu w postach wyżej. Pomóżcie mi w interpretacji - proszę. Pozdrawiam!!

• Albuera Znajoma

Wysłany: 8 października 2014, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    osieroconaMama - bardzo mi przykro z powodu tego co się wydarzyło :(
    Masz nie udostępniony wykres, nie możemy go zobaczyć i coś Ci podpowiedzi. Musisz zaznaczyć widoczność wykresu. Powodzonka :)

f2w3rjjgbec27voi.png
  • osieroconaMama Znajoma

Wysłany: 8 października 2014, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki - wklejam wykres:)
    00539d9f738d0a668c3dd7f707c488da.png

• Albuera Znajoma

Wysłany: 9 października 2014, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się, że owu było w 28 dc.Choć owulacja może wystąpić 2-3 dni przed i 2-3 dni po szczycie śluzu, a także 2-3 przed dni i 2-3 dni po skoku temperatury dlatego owu jako dni potencjalnie płodne wyznacza nam zwykle w formie 4-7 dni. rzeczywiście ovu dziwnie wyznaczyło Ci dzień owulacji. Ale najważniejsze, że była :)

f2w3rjjgbec27voi.png
  • paola1205 Koleżanka

Wysłany: 9 października 2014, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki, myślicie że ovu dobrze wyznaczył owulkę? 28 dc lub 29 dc czułam takie nadmuchane podbrzusze, nawet jak siadałam na krześle to sprawiało mi to nie miłe uczucie :)) Śluzu mam bardzo mało i dla mnie cały czas jest albo kremowy albo lepki. Który skok jest dobry? Ten w 30 dc czy ten w 33dc?

94c5e6683ec30aff8e9850bd0762ea31.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2014, 10:58

km5stv73b57ghe1m.png
  • paola1205 Koleżanka

Wysłany: 10 października 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    up

km5stv73b57ghe1m.png
  • osieroconaMama Znajoma

Wysłany: 10 października 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym stawiala na owulacje w 30-31 dniu cyklu szczerze mowiac...

• paola1205 Koleżanka

Wysłany: 10 października 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam u dwóch lekarzy za każdym razem starałam się sugerować monitoring cyklu, żaden się nie kwapił. Tym bardziej teraz cały czas myślę, kiedy mogła być ta owulka no i czy faktycznie była. Nie wiem czy to jest ten tzw "instynkt macierzyński" ale tak mnie napadło nagle na macierzyństwo, że szok :)

km5stv73b57ghe1m.png
  • osieroconaMama Znajoma

Wysłany: 10 października 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ile juz sie starasz?Ja tez jestem z tych niecierpliwych ale niestety ciaza i dzieci ucza cierpliwosci.Najlatwiej zajsc przypadkiem a jak chce to nie wychodzi.No nic u mnie okres powinien byc w niedziele i nie wiem czy wytrzymam z testowaniem do poniedzialku

• paola1205 Koleżanka

Wysłany: 10 października 2014, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie próbowałaś pojść na bete? :-)

km5stv73b57ghe1m.png
  • osieroconaMama Znajoma

Wysłany: 10 października 2014, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie bo co ma byc to i tak bedzie.Jesli sie udalo to test z moczu wyjdzie a jak nie to przyjdzie jeszcze czas na smutek i rozczarowanie.Poza tym ten cykl jest tak mega dziwny bo od polowy fazy lutealnej mam cala mase bialo-zoltego sluzu wiec nie wiem czy cos z tym moim cialkiem zoltym jest nie tak albo moze to wplyw wiesiolka.Do tej pory to sluz rozcialiwy zdarzal mi sie 1dzien przed okresem.

• osieroconaMama Znajoma

Wysłany: 11 października 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i nie wytrzymalam-test dzis negatywny.Temperatura tez troche spadla wiec chyba nici z ciazy:(

• paola1205 Koleżanka

Wysłany: 11 października 2014, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glowa do góry, jest jeszcze nastepny miesiaxc:-)

km5stv73b57ghe1m.png
  • osieroconaMama Znajoma

Wysłany: 12 października 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i znow wzrost temp,bol miesiaczkowy i brak miesiaczki....Moze jeszcze jakas szansa jest a owu zle owulacja nastapila 2dni pozniej-zobaczymy:)

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ