X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Problemy z progesteronem?
Odpowiedz

Problemy z progesteronem?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Lajna Ekspertka

Wysłany: 7 lipca 2020, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy taki wykres może oznaczać problemy z progesteronem? a382eda17a415e266f50fa2ec75b135c.png

rfxg3e3ke5dy9hpj.png
  • Kate28 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2020, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciężko stwierdzić. Temperatura ładnie rośnie, spadek koło 6/7 dnia jest więc wygląda ok, ale może być wręcz przeciwnie. U mnie mam bardzo wysoki progesteron, ponad 3 razy przekracza normę. Najlepiej zrób sobie badanie progesteronu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2020, 07:47

💔 Aniołek - 05.11.2018 - 7tyg

👩🏼
    ✅ TSH 1,170 μIU/ml,
    ✅ FT3 3,40 pg/ml,
    ✅ FT4 1,18 ng/dl,
    ✅ Toxoplazma gondi IgM 0.2 COI,
    ✅ Toxoplazma gondi IgG <0.1IU/ml,
    ✅ OB 4.0 mm/h,
    ✅ Glukoza 4,81 mmol/l,
    ✅ Morfologia -> leukocyty 4,90.
    ✅Progesteron,
    ✅Cytologia (grupa II),
    ✅Prolaktyna 10,00
    ✅FHS 9,63
    ✅LH 7,54
    ✅Estradiol 75,10,
    ✅Testosteron 30,50.

🧔🏼:
    ✅FSH 5,05
    ✅ LH 7,59
    ✅Testosteron 570
    ✅TSH 1,569
    ✅Prolaktyna 11,86.
    ❌Morfologia 1%

💊kwas foliowy

,,Ciężko jest czekać na coś, co może się nigdy nie przydarzyć. Ale jeszcze ciężej jest z tego zrezygnować, kiedy wiesz, że to jedyna rzecz, której pragniesz"
  • Andzia91 Koleżanka

Wysłany: 27 lipca 2020, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,bardzo potrzebuję waszej rady. Zrobiłam progesteron 9 dpo i wynik 16,200 ng/ml A norma w fazie lutealnej jest podana 1,20-15,90. Czy to źle?

21.03 dwie kreski na teście
    06.04 jest ❤
  • Andzia91 Koleżanka

Wysłany: 27 lipca 2020, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wklejam mój wykres w razie czego

ccc3e875bcfea0d8daefc8abab5eb712.png

21.03 dwie kreski na teście
    06.04 jest ❤
  • kokoszka31 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2020, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się że nie masz powodów do obaw. W końcu organizm to nie maszyna. Poza tym poziom progesteronu jest bardzo zmienny w ciągu doby. Wg mnie wszystko u Ciebie ok.
    Andzia91 wrote:
    Hej,bardzo potrzebuję waszej rady. Zrobiłam progesteron 9 dpo i wynik 16,200 ng/ml A norma w fazie lutealnej jest podana 1,20-15,90. Czy to źle?

Andzia91 lubi tę wiadomość

age.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ