X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Progesteron wysoki, beta nisko
Odpowiedz

Progesteron wysoki, beta nisko

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Malojka Koleżanka

Wysłany: 20 stycznia, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, na zlecenie lekarza wykonałam badania 7dpo, przy okazji (nie mogłam sobie odmówić 😅) wykonałam betę
    Wyniki
    Beta < 2.3 mlu/ml
    Progesteron 28,60 ng/ml
    Estradiol 189 pg/ml
    FSH 2,3 mlu/ml
    LH 3,3 mlu/ml

Wczoraj miałam mdłości i zwymiotowałam, gdzie w ogóle mi się to nie zdarza, a to się zdarzyło raz i tyle.
    Myślicie że coś może być na rzeczy? Lekarz podczas badania potwierdził owulację, ale że też powstała torbiel przy uwalnianiu i że się sama wchłonie.

Link do wykresu:

0623e8593e79ee5aa57272a5cb29f6b6.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia, 17:17

• Runnerka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, 7 d.p.o. mdłości z powodu ciąży są raczej niemożliwe, wtedy zazwyczaj zarodek nie jest jeszcze nawet zagnieżdżony.
    Progesteron masz ładny, ale ja miałam raz 39 7 d.p.o. a w ciąży nie byłam 😏 więc to niestety nie jest żaden wyznacznik.

🏃🏻‍♀️ 35
    AMH - 1,24 (06.2024) -> 1,72 (12.2024)
    Sono HSG 🆗
    Cykle regularne, owulacje potwierdzone
    Badania w 3 d.c. i 9 d.p.o 🆗
    Cytologia - NILM 🆗
    Wymazy MUCHa & biocenoza & wirusy 🆗

🏋🏼 36
    Badanie nasienia 🆗 fragmentacja DNA plemników 🆗test MAR 🆗 HBA 92%

15 cs - 0 ⏸️

01-03.2025 3 x IUI ❌
    04-05.2025 IMSI (protokol dlugi): Marvelon ➡️ Gonapeptyl Daily ➡️ 💉75j Menopur + 150j Gonal f ➡️ 🔬 punkcja - pobranych 10 🥚mamy 5❄️❄️❄️❄️❄️ (8A, EB2, 3BA, 4BA, 5BB)
    1️⃣FET 13.06 (EB2) 6dpt ⏸️ 7dpt bHCG 76,4 ➡️ 10dpt bHCG 402 ➡️ 12 dpt bHCG 1518 ➡️ 17dpt bHCG 23 688 ➡️ 21dpt bHCG 46 825 ➡️ 25dpt bHCG 84 153
    09.07 CRL 6,9mm i ♥️
    18.07 CRL 1,31cm, FHR 163 ud/min
    23.07 CRL 1,95cm
    31.07 CRL 2,95cm, FHR 168 ud/min
    preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ