X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Progesteron wysoki, beta nisko
Odpowiedz

Progesteron wysoki, beta nisko

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Malojka Koleżanka

Wysłany: 20 stycznia, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, na zlecenie lekarza wykonałam badania 7dpo, przy okazji (nie mogłam sobie odmówić 😅) wykonałam betę
    Wyniki
    Beta < 2.3 mlu/ml
    Progesteron 28,60 ng/ml
    Estradiol 189 pg/ml
    FSH 2,3 mlu/ml
    LH 3,3 mlu/ml

Wczoraj miałam mdłości i zwymiotowałam, gdzie w ogóle mi się to nie zdarza, a to się zdarzyło raz i tyle.
    Myślicie że coś może być na rzeczy? Lekarz podczas badania potwierdził owulację, ale że też powstała torbiel przy uwalnianiu i że się sama wchłonie.

Link do wykresu:

0623e8593e79ee5aa57272a5cb29f6b6.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia, 17:17

• Runnerka Ekspertka

Wysłany: 23 stycznia, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, 7 d.p.o. mdłości z powodu ciąży są raczej niemożliwe, wtedy zazwyczaj zarodek nie jest jeszcze nawet zagnieżdżony.
    Progesteron masz ładny, ale ja miałam raz 39 7 d.p.o. a w ciąży nie byłam 😏 więc to niestety nie jest żaden wyznacznik.

🏃🏻‍♀️ 35
    Tarczyca 🆗
    Krzywa cukrowa 🆗
    Homocysteina & B12 & kwas foliowy 🆗
    AMH - 1,24 (06.2024) -> 1,72 (12.2024)
    Sono HSG 🆗
    Cykle regularne, owulacje potwierdzone
    Cytologia - NILM 🆗
    Badania w 9 d.p.o. Estradiol - 255, progesteron - 28,02
    Badania w 3 d.c. FSH - 6,65, LH - 5, Estradiol - 59,30
    Wymazy MUCHa & biocenoza & wirusy 🆗

💊 Euthyrox 25, Pregna Start, Omega 3, Q10, olej z wiesiołka, NAC, magnez, selen, wit. C, l-arginina, wit. E+A, zioła Ojca Sroki, niepokalanek mnisi

🏋🏼 36
    Badanie nasienia 🆗 fragmentacja DNA plemników 🆗test MAR 🆗 HBA 92%

15 cs - 0 ⏸️

01.2025 - 03.2025 3 x IUI ❌
    04-05.2025 ➡️ in vitro (protokol dlugi: Marvelon ➡️ ?)
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ