Prośba o interpretację wykresu
-
Dziewczyny bardzo Was proszę o pomoc w interpretacji cyklu. Jestem w tych sprawach początkująca, bo to dopiero pierwszy świadomie obserwowany przeze mnie cykl. Czy są rzeczy na które powinnam zwrócić uwagę, czy coś może budzić niepokój? Będę wdzięczna za wasze opinie i komentarze.
kasiulek1201 lubi tę wiadomość
25cs -12.10.16 8t4dc >tęsknię< co dzień bardziej
-
Z piciem wody mam ogromny problem, bo kiedy jestem w pracy - a pracuje po 12h- to przez cały dzień wypijam 2 szklanki kawy i to wszystko, dlatego wiem, że muszę się pilnować bardzo i zacząć kontrolować ilość płynów. Za to od 4 dni pije siemię lniane ale dziś wybieram się do apteki i chyba faktycznie zakupię ten olej. Może coś w końcu ruszy, tym bardziej, że szwagierka niedawno urodziła i teraz wszyscy naciskają na nas... a to wcale nie pomaga Bardzo wam dziękuję za komentarze
25cs -12.10.16 8t4dc >tęsknię< co dzień bardziej
-
Hej dziewczyny. Cykl mam regularny, srednio 28 dni. Okres pojawil sie wczesniej niz powinien ( jakies 5 dni) do tego byl i krotszy i mniej obfity.....sluz plodny juz w 8 dniu cyklu i do tego silny bol w podbrzuszu- tak jak zwykle podczas owulacji. Dzis jest 12 dc i juz kremowy..jakby bylo po wszystkim...Co myslicie?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyważka wrote:Witam! Dziewczyny może Wy mi wytlumaczycie dlaczego ovu juz czwarty raz zmienia mi owulacje z 14 na 17 dc i na odwrót. Dzisiaj kolejny raz zmienił z 14 na 17. Dzięki za odpowiedz. Pozdrawiam
Bo to tylko system i nie można się na nim opierać.. przerabiałam to u siebie. Na usg było już ciałko żółte a mi dopiero owulacje wyznaczył Przesuwa się bo nanosisz kolejne pomiary, które np. mogą być zaburzone i to już ma wpływ na cały wykres. Nawet jak mierzysz wszystko jak trzeba to może dziać się coś w organizmie co zwichruje tempkę - nawet stres - u mnie tak było. Dałam sobie więc spokój z wykresami.. u mnie się nie sprawdziły. Byle czynnik zakłócał.. no i trzymałą się do @ na wysokim poziomie więc nie miałam żadnej informacji czy mogło się udać. Czasem miałam podniesioną tempkę w 1 fazie i nie było widać wyraźnie skoku.. stresowałam się, że nie było owulacji, a była.. Może są osoby u których wykresy się sprawdzają, ale u mnie niestety nie.. spróbuj kilka miesięcy i zdecyduj sama.
-
nick nieaktualny
-
Hej, jestem tu od niedawna. Mam zdiagnozowanie PCOS i odkąd jestem pod opieka lekarza, który się na tym zna, zaczelam bardziej monitorować swoje cykle. Mierze temperaturę i dobie testy owulacyjne paskowe oraz mam mikroskop na ślinę. W tym miesiącu mój wykres jest dziwny i nie bardzo rozumiem jak go interpretować. W 14 dniu cyklu mikroskop pokazał ,paprotki" śluz był płodny przez dwa dni jednak nie zauwazylam znacznego wzrostu temperatury i jest w zasadzie niższa niż w pierwszej fazie przed spadkiem. Możliwe ze pęcherzyk nie pękł? Nie byłam w tym miesiącu na monitoringu bo święta, nowy rok.. To drugi cykl wspomagany Clo. W poprzednim miałam jeszcze zastrzyk z Ovitrelle na pęknięcie pęcherzyka. Czy mogę prosić na zerknięcie na mój wykres i opinie, jak to wygląda Waszym zdaniem? Tylko nie wiem czy wykres się udostępnił...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2015, 23:28
-