Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Prośba o interpretację wykresu
Odpowiedz

Prośba o interpretację wykresu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Lili87 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bardzo Was proszę o pomoc w interpretacji cyklu. Jestem w tych sprawach początkująca, bo to dopiero pierwszy świadomie obserwowany przeze mnie cykl. Czy są rzeczy na które powinnam zwrócić uwagę, czy coś może budzić niepokój? Będę wdzięczna za wasze opinie i komentarze. :)

kasiulek1201 lubi tę wiadomość

25cs -12.10.16 8t4dc >tęsknię< co dzień bardziej

• Kiniacz Ekspertka

Wysłany: 1 stycznia 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2016, 20:55

Lili87, kasiulek1201 lubią tę wiadomość

20140607580114.png

• agania Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pij dużo wody żeby śluz się poprawił, może olej z wiesiołka zastosuj?

Lili87, kasiulek1201 lubią tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • Lili87 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z piciem wody mam ogromny problem, bo kiedy jestem w pracy - a pracuje po 12h- to przez cały dzień wypijam 2 szklanki kawy i to wszystko, dlatego wiem, że muszę się pilnować bardzo i zacząć kontrolować ilość płynów. Za to od 4 dni pije siemię lniane ale dziś wybieram się do apteki i chyba faktycznie zakupię ten olej. Może coś w końcu ruszy, tym bardziej, że szwagierka niedawno urodziła i teraz wszyscy naciskają na nas... a to wcale nie pomaga :( Bardzo wam dziękuję za komentarze :)

25cs -12.10.16 8t4dc >tęsknię< co dzień bardziej

• Kiniacz Ekspertka

Wysłany: 2 stycznia 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

20140607580114.png

• mordulka21 Debiutantka

Wysłany: 3 stycznia 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Cykl mam regularny, srednio 28 dni. Okres pojawil sie wczesniej niz powinien ( jakies 5 dni) do tego byl i krotszy i mniej obfity.....sluz plodny juz w 8 dniu cyklu i do tego silny bol w podbrzuszu- tak jak zwykle podczas owulacji. Dzis jest 12 dc i juz kremowy..jakby bylo po wszystkim...Co myslicie?

• Kiniacz Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

20140607580114.png

• kasiulek1201 Znajoma

Wysłany: 5 stycznia 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    prosze o interpretacje mojego wykresu z gory dziekuje

kasik
  • Kiniacz Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2016, 20:56

20140607580114.png

• kasiulek1201 Znajoma

Wysłany: 5 stycznia 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hm mam zamalo informacji jaki sluz jaka macica zeby do konca potwierdzic owulacje dziekuje za odpowiedz

kasik
  • kasiulek1201 Znajoma

Wysłany: 5 stycznia 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poprzedni wykres mialam lepszy i nic z tego nie wyszlo porazka ale co tam glowa do gory

kasik
  • kasiulek1201 Znajoma

Wysłany: 7 stycznia 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skadskok temperatury od wczoraj czy to normalne w tej fazie cyklu proszeo odp

kasik
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam! Dziewczyny może Wy mi wytlumaczycie dlaczego ovu juz czwarty raz zmienia mi owulacje z 14 na 17 dc i na odwrót. Dzisiaj kolejny raz zmienił z 14 na 17. Dzięki za odpowiedz. Pozdrawiam

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ważka wrote:
    Witam! Dziewczyny może Wy mi wytlumaczycie dlaczego ovu juz czwarty raz zmienia mi owulacje z 14 na 17 dc i na odwrót. Dzisiaj kolejny raz zmienił z 14 na 17. Dzięki za odpowiedz. Pozdrawiam

Bo to tylko system i nie można się na nim opierać.. przerabiałam to u siebie. Na usg było już ciałko żółte a mi dopiero owulacje wyznaczył ;) Przesuwa się bo nanosisz kolejne pomiary, które np. mogą być zaburzone i to już ma wpływ na cały wykres. Nawet jak mierzysz wszystko jak trzeba to może dziać się coś w organizmie co zwichruje tempkę - nawet stres - u mnie tak było. Dałam sobie więc spokój z wykresami.. u mnie się nie sprawdziły. Byle czynnik zakłócał.. no i trzymałą się do @ na wysokim poziomie więc nie miałam żadnej informacji czy mogło się udać. Czasem miałam podniesioną tempkę w 1 fazie i nie było widać wyraźnie skoku.. stresowałam się, że nie było owulacji, a była.. Może są osoby u których wykresy się sprawdzają, ale u mnie niestety nie.. spróbuj kilka miesięcy i zdecyduj sama.

• jusstyna Znajoma

Wysłany: 11 stycznia 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Poprosiłabym was o spojrzenie na mój wykres i skomentowanie czy coś może z tego wyjść w tym cyklu?

jusstyna
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kata dziękuję bardzo i powodzenia życzę :-D

• agulka0629 Przyjaciółka

Wysłany: 11 stycznia 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, jestem tu od niedawna. Mam zdiagnozowanie PCOS i odkąd jestem pod opieka lekarza, który się na tym zna, zaczelam bardziej monitorować swoje cykle. Mierze temperaturę i dobie testy owulacyjne paskowe oraz mam mikroskop na ślinę. W tym miesiącu mój wykres jest dziwny i nie bardzo rozumiem jak go interpretować. W 14 dniu cyklu mikroskop pokazał ,paprotki" śluz był płodny przez dwa dni jednak nie zauwazylam znacznego wzrostu temperatury i jest w zasadzie niższa niż w pierwszej fazie przed spadkiem. Możliwe ze pęcherzyk nie pękł? Nie byłam w tym miesiącu na monitoringu bo święta, nowy rok.. To drugi cykl wspomagany Clo. W poprzednim miałam jeszcze zastrzyk z Ovitrelle na pęknięcie pęcherzyka. Czy mogę prosić na zerknięcie na mój wykres i opinie, jak to wygląda Waszym zdaniem? Tylko nie wiem czy wykres się udostępnił...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2015, 23:28

• Laleczka Znajoma

Wysłany: 12 stycznia 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ktos moze zerknac na moj wykres ? Bo tak dziwnie spadla mi temperatura.

Przede wszystkim pozytywne myślenie :)
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ